Morzsás zsenge tök kapros-túrós töltelékkel

május 15 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Tavaszi konyhámnak a spárga mellett a zsenge tök a másik főszereplője. Ez nem maradhat ki, egyszerűen imádom! Tökfőzeléknek, rakott ételekhez, töltve-sütve. Talán a rántott tök az, amit ritkán készítek, noha azt is nagyon szeretem, de napokig nyomasztó a lakásban az olaj illata…
Hétközben készítettem fahéjjal-gyömbérrel sült tököt, aminek a másik fele a hűtőben várta a sorát. Tökfőzelékhez kevés lett volna, így töltött töknek szántam. Eredetileg darált húsos tölteléket gondoltam ki, de más lett belőle. Maradékhasznosítás.
Egy jó tökfőzelék elengedhetetlen sok friss kapor nélkül. A kapor nagyon jó barátja a túrónak is, így a három hozzávalóval és némi egyéb maradék zöldséggel, parmezánnal és morzsával pazar ebéd kerekedett belőle.

  • Hozzávalók: (személyenként)

zsenge tök (kb. 30 dkg)
20 dkg cottage cheese (vagy hagyományos túró)
kis csokor kapor
1 szál újhagyma
zöldpaprika (nálam hegyes erős)
só, bors
3-4 szem koktélparadicsom
3 dkg reszelt parmezán
2+2 ek. olívaolaj
3 ek. zsemlemorzsa
friss petrezselyem

  1. A félbevágott tök magházát eltávolítom, picit sózom.
  2. Összekeverem a túrót, felkarikázott újhagymát, apróra vágott kaprot és a csíkokra vágot zöldpaprikát. Sózom, borsozom.
  3. 2 ek. olívaolajon megpirítom a zsemlemorzsát, majd a tűzről levéve hozzáadom a felaprított pertrezselymet.
  4. A tököt megtöltöm a fűszeres túróval, félbevágott paradicsomot teszek rá, megszórom a reszelt parmezánnal és a morzsával, meglocsolom 2 ek. olívaolajjal és előmelegített sütőben (175 fok) lefedve 30 percig sütöm, majd a fóliát eltávolítva további 10-15 percig amíg a morzsa szép piros lesz.

4 Hozzászólás

  • húúú,de guszta!!vinném:)))

  • Apple,
    köszönöm szépen! 🙂 Háááát éppen csak túlélte a fotózást… ,o)

  • isteni lehet, csodálatos

  • Bianka,
    köszi, tavaszi zöldségimádóknak kötelező! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top