Vasárnap. Esős. Kényelmes. Kényeztető. Desszert. Rebarbarás. Tejfölös. Édes. Savanykás. Frissítő. Ropogós. Mogyorós. Nyárízű. Piros. Csábító. Gyors.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 dl tejföl
- 2 ek. porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 mk. vanília kivonat
- friss rebarbara
- aprított mogyoró
- 6 tk. nádcukor
- mentalevél
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- Alaposan elkeverem a tejfölt a porcukorral, a tojás sárgájával és a vaníliakivonattal.
- Kitekerem a leveles tésztát és három egyenlő részre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, a széleit körben óvatosan behajtogatom.
- Megkenem az édes tejföllel, befedem a tészta szélességével megegyező méretű, hosszában félbevágott rebarbarával és megszórom az aprított mogyoróval. Minden tészta tetejét megszórom 1-1 teáskanálnyi nádcukorral.
- Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranyszínűre sütöm.
- A sütőből kivéve még melegen megszórom újabb 1-1 teáskanálnyi nádcukorral és zsebsárkánnyal megkaramellizálom.
0 Hozzászólás