A sárgabarackos-ribizlis morzsás süti párja.
- Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg vaj
60-70 dkg meggy
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál barnacukor
1 marék szeletelt mandula
- A meggyet kimagozom, a fahéjjal és a barnacukorral összekeverem.
- A lisztet a cukorral összekeverem, hozzáreszelem a hideg vajat. Kézzel morzsásítom.
- Egy vajjal kikent piteformába a morzsa 3/4 részét belenyomkodom, ráöntöm a gyümölcsöt, meghintem a mandulaforgáccsal és rászórom a maradék morzsát. A tetejét is megszórom a mandulával, bár ezt célszerű a sütés félidejénél megtenni, mert kicsit „túlsült”.
- 200 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Langyosra hűlve szeletelem amikor a meggy már kicsit megzselésedett.
Mmm de jól esne most ebből egy szelet. 😀
by chriesi október 10, 2009 at 12 : 22Hááááát szívesen küldenék, mert sok ismétlése volt ennek a receptnek… 🙂 De most éppen nincs…
by Felhőlány október 10, 2009 at 04 : 20