Medvehagymás-túrós rúd – Glutén- és laktózmentesen

március 05 , 2016 by: Felholany Egyéb kategória

Önként vállalt glutén- és laktózmentes életmódom egyik nagy “hiánycikke” volt egy jó kis sajtos-ropogós nasi. Szerencsére nem vagyok édesszájú, úgyhogy az a vonal nem nagyon izgat, ezért ha egy szelet sütire vágyom, inkább megveszem készen. Sok remek cukrászda van ma már, akik kínálják az alternatívát is a speciális étrendre kényszerülőknek! 🙂 
Bezzeg a leveles tésztás pultnál a boltban mindig megállok és elgondolkozok, hogy nem vagyok-e túlzottan mazochista. Annyi fantasztikus dolgot lehet abból pillanatok alatt készíteni, akár sósat, akár édeset, tekerve, sodorva, összecsomagolva… De most a most van és az alternatívát keresve meg is találtam. Jó! Nagyon, nagyon jó! Tavaszi verzióban, friss medvehagymával.
Az alaprecept egy GM és LM étrendre ítélt kedves ismerős konyhájából.
A tészta a fagyasztást is jól bírja, ezért én mindig ezt a dupla adagot gyúrom be, hogy akkor is megsüthessem ha vasárnap túró hiányában éppen ilyent szeretnék nassolni… 🙂
Hozzávalók:
270 g Schär MixC Patisserie
250 g laktózmentes túró
250 g hideg laktózmentes vaj / margarin kockára vágva
15 nagyobb levél medvehagyma felaprítva
2 tojás
2-3 tk. só
reszelt parmezán (ez a “korából” adódóan már laktózmentes) vagy egyéb laktózmentes reszelt sajt a szóráshoz (egyéb alternatíva: sajt nélkül magokkal megszórva)
rizsliszt a nyújtáshoz
A lisztet összemorzsolom a hideg vajjal, hozzáadom a sót, túrót, medvehagymát és a felvert tojások 3/4-ét. (Egy kicsit hagyok a tészta lekenéséhez.) Gyorsan és alaposan összegyúrom és folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe teszem. (A tészta fele mehet a fagyasztóba rosszabb időkre.)
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Rizsliszttel megszórt szilikon lapon, sütőpapírral a tetején (vagy két sütőpapír között) kinyújtom a tésztát.
A kinyújtott tésztát lekenem a maradék felvert tojással. Tetszés szerint szeletelve-szaggatva, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom és megszórom a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top