Medvehagymás pizza szarvasgombás olajjal

március 29 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Egy újabb első…
Mostanában csupa újdonságok kerülnek fel a blogra. Olyan újdonságok, amikkel először próbálkozom, amit először kóstolok. Ilyen a medvehagyma is.Tavaly a szezon végén figyeltem fel rá, amikor már hirtelen a nyár jött, a medvehagyma pedig búcsúzott…
Ma hazafelé már láttam a nagy táblát a biobolt előtt: MEDVEHAGYMA. Megállni nem tudtam, de délután egy csokornyit kaptam szomszédasszonyomtól… 🙂
Hirtelen annyi ötletem támadt, hogy mit is készíthetnék belőle… De a szezon elején vagyunk, lesz időm mindet kipróbálni. Elsőként egy gyors pizza a közelmúltban beszerzett szarvasgombás olívaolajam kipróbálására is. Nagyon tetszik ez az ízvilág.
  • Hozzávalók: (arányok ízlés szerint)
pizzatészta (most friss Tante Fanny)
medvehagyma
extra szűz olívaolaj
szarvasgombás olívaolaj
mozzarella
bors
  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  2. Kitekerem a friss pizzatésztát, széleit visszanyomkodom.
  3. Bőven meglocsolom olívaolajjal, megszórom a felszeletelt medvehagymával, sózom, borsozom, mozzarella darabokat tépek rá, majd egy újabb sor medvehagyma és néhány csepp szarvasgombás olívaolaj kerül rá.

21 Hozzászólás

  • Hmmm…biztosan finom lehet!

  • Tavaly ismerkedtünk össze a medvehagyma és én, szerelem lett azonnal!

    Szuper ez a cucc, holnap piac, kinézek, hátha-hátha…

  • Nagyon jól néz ki, hívogató
    Én sem ettem még, milyen íze van?

  • Kata,
    igazából sokkal jobb lett, mint amire elsőre számítottam… 🙂

  • Chef Viki,
    nálam is jött, látott, győzött… Olyan kis semmiségnek tűnik, pedig…! 🙂

  • Bianka,
    leginkább fokhagymára hasonlít az íze, de mégis valahogy más…
    Alulbecsültem az erejét, pedig van neki rendesen még sütés után is… 🙂

  • Egyiket sem ettem még. Se medvehagymát, se szarvasgombás dolgokat. Nagyon le vagyok maradva. 🙁
    Mondjuk a medvehagymára előbb van esélyem. 🙂 A pizza állat guszta!

  • Raindrop,
    ááá, dehogy vagy lemaradva! Hozzám is most jutott el mindkettő! 🙂
    Szerintem a szarvasgombás olaj nélkül is nyerő! Egészen jó áron vettem egy pici üveggel a Vásárcsarnokban – kb. 1.000,-Ft volt… :)) Sokáig elég lesz, pár csepp megteszi a hatását… :))

  • Húú de jól néz ki!!! Most már tudom milyen újdonságot keressek a piacon :).

  • Friss medvehagymát még nem ettem, szárítottat szoktam használni.
    Felénk még nem láttam piacon.
    Nagyon guszta a pizza!

  • Andrea,
    érdemes kipróbálni! Friss, tavaszi íz, és még méregtelenítő hatása is van! :))

  • Thrini,
    piacon még én sem futottam bele, de van a közelemben egy pici biobolt, mindenféle csodás dolgokat árulnak… Én viszont a szárítottal nem találkoztam eddig… 🙂 De biztos, hogy olajban teszek el friss medvehagymát a szezon utánra is… :))

  • Hú micsoda ízek!
    Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

  • Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

  • Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!

  • Szép Húsvétot nektek! (nagyon fini lehet ez a pizza)

  • Köszönöm szépen a jókívánságokat! Net hiányában csak most olvasom…
    Nektek nagyon szép hetet kívánok! :)))

  • Jajj nekem! Ez nagyon fini lehet. Mi a szösz az a kitekerhető pizzatészta?

  • Jó napot kívánok! Nem tudja, hogy mikor lesz megint nyitva a konyha?:)

    Ha megint a főnököd foglal le, add meg a számát, felhívom!:)

  • Pixie Pie,
    készre nyújtott friss (nem fagyasztott), sütőpapírral együtt feltekert és csomagolt pizza tészta. Hűtőpultokban lehet megtalálni… 🙂

  • Szepyke,
    örömmel jelentem, hogy a konyha kinyitott! 🙂 Az első szereplő már a sütőben napozik… 🙂
    Köszönöm szépen az érdeklődést! :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top