Egy újabb első…
Mostanában csupa újdonságok kerülnek fel a blogra. Olyan újdonságok, amikkel először próbálkozom, amit először kóstolok. Ilyen a medvehagyma is.Tavaly a szezon végén figyeltem fel rá, amikor már hirtelen a nyár jött, a medvehagyma pedig búcsúzott…
Ma hazafelé már láttam a nagy táblát a biobolt előtt: MEDVEHAGYMA. Megállni nem tudtam, de délután egy csokornyit kaptam szomszédasszonyomtól… 🙂
Hirtelen annyi ötletem támadt, hogy mit is készíthetnék belőle… De a szezon elején vagyunk, lesz időm mindet kipróbálni. Elsőként egy gyors pizza a közelmúltban beszerzett szarvasgombás olívaolajam kipróbálására is. Nagyon tetszik ez az ízvilág.
- Hozzávalók: (arányok ízlés szerint)
pizzatészta (most friss Tante Fanny)
medvehagyma
extra szűz olívaolaj
szarvasgombás olívaolaj
mozzarella
só
bors
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- Kitekerem a friss pizzatésztát, széleit visszanyomkodom.
- Bőven meglocsolom olívaolajjal, megszórom a felszeletelt medvehagymával, sózom, borsozom, mozzarella darabokat tépek rá, majd egy újabb sor medvehagyma és néhány csepp szarvasgombás olívaolaj kerül rá.
Hmmm…biztosan finom lehet!
by Kata március 3, 2010 at 06 : 43Tavaly ismerkedtünk össze a medvehagyma és én, szerelem lett azonnal!
Szuper ez a cucc, holnap piac, kinézek, hátha-hátha…
by Chef Viki március 3, 2010 at 08 : 35Nagyon jól néz ki, hívogató
by Bianka március 3, 2010 at 08 : 45Én sem ettem még, milyen íze van?
Kata,
by Felhőlány március 3, 2010 at 09 : 04igazából sokkal jobb lett, mint amire elsőre számítottam… 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány március 3, 2010 at 09 : 23nálam is jött, látott, győzött… Olyan kis semmiségnek tűnik, pedig…! 🙂
Bianka,
by Felhőlány március 3, 2010 at 09 : 25leginkább fokhagymára hasonlít az íze, de mégis valahogy más…
Alulbecsültem az erejét, pedig van neki rendesen még sütés után is… 🙂
Egyiket sem ettem még. Se medvehagymát, se szarvasgombás dolgokat. Nagyon le vagyok maradva. 🙁
by Raindrop március 3, 2010 at 10 : 14Mondjuk a medvehagymára előbb van esélyem. 🙂 A pizza állat guszta!
Raindrop,
by Felhőlány március 3, 2010 at 12 : 08ááá, dehogy vagy lemaradva! Hozzám is most jutott el mindkettő! 🙂
Szerintem a szarvasgombás olaj nélkül is nyerő! Egészen jó áron vettem egy pici üveggel a Vásárcsarnokban – kb. 1.000,-Ft volt… :)) Sokáig elég lesz, pár csepp megteszi a hatását… :))
Húú de jól néz ki!!! Most már tudom milyen újdonságot keressek a piacon :).
by @ndre@ március 3, 2010 at 04 : 26Friss medvehagymát még nem ettem, szárítottat szoktam használni.
by Thrini március 3, 2010 at 05 : 09Felénk még nem láttam piacon.
Nagyon guszta a pizza!
Andrea,
by Felhőlány március 3, 2010 at 11 : 32érdemes kipróbálni! Friss, tavaszi íz, és még méregtelenítő hatása is van! :))
Thrini,
by Felhőlány március 3, 2010 at 11 : 36piacon még én sem futottam bele, de van a közelemben egy pici biobolt, mindenféle csodás dolgokat árulnak… Én viszont a szárítottal nem találkoztam eddig… 🙂 De biztos, hogy olajban teszek el friss medvehagymát a szezon utánra is… :))
Hú micsoda ízek!
by Andi április 4, 2010 at 08 : 14Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!
Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!
by szepyke április 4, 2010 at 12 : 21Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!
by Kiskukta április 4, 2010 at 03 : 09Szép Húsvétot nektek! (nagyon fini lehet ez a pizza)
by Ízlésszindróma április 4, 2010 at 08 : 33Köszönöm szépen a jókívánságokat! Net hiányában csak most olvasom…
by Felhőlány április 4, 2010 at 07 : 00Nektek nagyon szép hetet kívánok! :)))
Jajj nekem! Ez nagyon fini lehet. Mi a szösz az a kitekerhető pizzatészta?
by Pixie Pie április 4, 2010 at 10 : 38Jó napot kívánok! Nem tudja, hogy mikor lesz megint nyitva a konyha?:)
Ha megint a főnököd foglal le, add meg a számát, felhívom!:)
by szepyke április 4, 2010 at 07 : 09Pixie Pie,
by Felhőlány április 4, 2010 at 01 : 41készre nyújtott friss (nem fagyasztott), sütőpapírral együtt feltekert és csomagolt pizza tészta. Hűtőpultokban lehet megtalálni… 🙂
Szepyke,
by Felhőlány április 4, 2010 at 01 : 45örömmel jelentem, hogy a konyha kinyitott! 🙂 Az első szereplő már a sütőben napozik… 🙂
Köszönöm szépen az érdeklődést! :))