medvehagyma pesto-val pácolt csirke sült retekkel, tejszínes tésztával – tavaszi ízek a tányéron

április 21 , 2018 by: Felholany Egyéb

Mennyire ki voltam már éhezve ezekre a friss ízekre! A medvehagyma volt az első, amit már nagyon vártam, de jön majd a zöldspárga mánia is! 🙂 Pestot nem csak hagyományosan bazsalikomlevélből fenyőmaggal lehet készíteni, de sok más levélből is. Korábban készítettem reteklevélből, petrezselyemből és nem csak fenyőmaggal, de pirított mogyoróval, dióval és bármilyen olajos maggal remek lesz. Mindegyik más ízvilággal bír, remek párosításokat lehet összehozni! A mai medvehagyma levél pirított tökmaggal alakult pesto-vá jó sok reszelt parmezánnal, olívaolajjal és sóval mozsárban, mert én arra esküszöm. Szeretem, ahogy intenzíven felcsapnak az illatok, miközben töröm a hozzávalókat. A pesto egyébként jól záródó kis csavaros üvegben, olívaolajjal felöntve hűtőben 1-2 hétig tárolható. Gyors vacsora egy frissen főtt pennével összeforgatva, de alkalmas csirkehús pácolására is, zöld színét a sütés után is megőrzi. Hozzá néhány szem sütőben vagy grillserpenyőben sült retek, egy könnyű kókusztejszínes tészta és már több mint egy hétköznapi étel.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 10 db medvehagyma levél kicsit összevágva
  • 4 evőkanálnyi pirított tökmag (1 evőkanálnyit félreteszek a tálaláshoz)
  • 1/2 mk. só
  • olívaolaj
  • 2 evőkanálnyi reszelt parmezán
  • 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • személyenként 80 g száraztészta (trofie vagy valami apró, csavart)
  • 1,5 dl kókusztejszín
  • 8-10 szem zsenge pirosretek negyedelve
  • olívaolaj
  • 4 db kisebb medvehagyma levél a dekoráláshoz

A medvehagyma leveleket a sóval, tökmaggal mozsárban összetöröm. Hozzáadom a reszelt parmezánt és annyi olívaolajat öntök hozzá, amivel szép krémes állagú lesz. 3 evőkanálnyi mennyiséget összekeverek a csirkemellel és lefedve 1-2 órára a hűtőbe teszem. A tésztát felteszem főni, közben grillserpenyőben pici olívaolajjal és sóval megsütöm a pirosretket. Kevés olívaolaj hozzáadásával serpenyőben megsütöm a húst, addigra elkészül a retek és kifő a tészta is. A leszűrt tésztát visszaöntöm a főzőedénybe és hozzáadom a kókusztejszínt. Összeforgatva. lefedve 1-2 percig hagyom állni. A dekorációhoz forró olajban ropogósra sütöm a medvehagyma leveleket, papírtörlőn leitatom. Tálaláskor a tányérra szedek a tésztából, meglocsolom medvehagyma olajjal, vagy 1-2 csepp medvehagyma pesto-val, ráhalmozom a csirkét, körberakom sült retekkel, megszórom a félretett pirított tökmaggal és megkoronázom a ropogós medvehagyma levéllel.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top