Még egy utolsó medvehagymás recept az üveg aljáról. A medvehagyma pesto-s üveg aljáról. 😉 Aztán véget is ért a szezon. Ha elég gyors leszek, akkor még két csokornyi medvehagymát találok, rendelek, varázsolok, hogy az egyikből pesto legyen, a másik pedig csíkokra szeletelve mehessen a fagyasztóba ínségesebb időkre. Akkor elég csak egy kicsit kivenni és az ételhez adni. A pesto elkészítési módját itt leírtam, ez még abból az adagból maradt.
A pennét „al dente” azaz fogkemény állagúra főzöm. A főzővizéből 1-1,5 dl-t félreteszek, szükség szerint ezzel és a pesto-val keverem össze a tésztát. Ha csak pesto-t használnék, száraz lenne a tészta, mert azonnal beszívja a pesto-ban található összes nedvességet, amit viszont a remek főzővízzel ellensúlyozni tudok, illetve reszelt parmezán hozzáadásával krémesítem az állagát. Alaposan összeforgatom, további adag frissen reszelt parmezánnal, hajszálvékonyra szeletelt pirosretekkel és málnás krémbalzsamecettel díszítve tálalom.
0 Hozzászólás