Mediterrán hideg tésztasaláta

július 21 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Mindennapi étkeim egyike ez a gyors saláta, de még ezt sem sikerült „szárazon” megúszni. A pár perces tésztafőzési rutin közben is úgy éreztem, mintha legalább egy kemencébe fűtöttem volna be… 🙂 Pedig a lehető legegyszerűbb módon minimalizáltam az elkészítését, még az olívaolajban zöldfűszerekkel pácolt fetát is készen vettem… Akár ciki, akár nem. Tény, hogy nem gazdaságos, így biztosan készítek majd egy adagot a hűtőbe Lilla receptje szerint.
Fenti okok miatt nem nevezem receptnek, inkább csak a néhány hozzávaló gyors összekeverésének.
  • Hozzávalók:

30 dkg mini farfalle tészta
20 dkg zöldfűszeres olajban pácolt olívás feta (olajjal együtt)
6-8 db olajban eltett aszalt paradicsom
színes bors mozsárban megtörve
kapribogyó
fél lime reszelt héja
friss bazsalikomlevél
ízlés szerint só

A kifőzött, kihűlt tésztához keverem a további alkotóelemeket és néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek alaposan összeérjenek.

10 Hozzászólás

  • Nagyon szeretem az ilyen salátákat. képes lennék minden nap enni

  • 4 napja a hűtőben van az a feta, előbb keleltt volna posztolnom 🙂
    irigyellek, hogy feléd jobb bolt van, itt valami katasztrófa a csemege és a zöldségpult

  • Bianka,
    ezzel én is így vagyok. Amikor már lelkiismeretfurdalásom van a sok tészta miatt, akkor nélküle eszem… 🙂

  • Lilla,
    ez még valamikor a múlt héten készült… amikor a nagy meleg miatt minden este vagy valami klímás bevásárlóközpontban csatangoltam munka után, vagy moziban ültünk a hőség miatt, és akkor "lőttem" a madaras boltban… 🙂
    Nagyon hasznos lesz a posztod így is! :))

  • Nagyon jó kis salinak néz ki, így még nem készítettem, de fogok!:-))

  • Már a látvány is gyönyörű… a capri bogyó pedig olyan elfeledet ízeket csalogat elő, hogy azt leírni nem lehet…

    Zsolt

  • Minden ami tészta, csak jó lehet!

  • Imádom a tésztát hidegen is, melegen is 🙂

  • Andi,
    köszönöm!
    Próbáld ki, megéri! 🙂

  • Dia,
    Csibe,
    jönnek még további tészták hamarosan! 🙂

    Zsolt,
    és még csak főzőtudomány sem kell az elkészítéséhez… ;o)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top