Mindennapi étkeim egyike ez a gyors saláta, de még ezt sem sikerült „szárazon” megúszni. A pár perces tésztafőzési rutin közben is úgy éreztem, mintha legalább egy kemencébe fűtöttem volna be… 🙂 Pedig a lehető legegyszerűbb módon minimalizáltam az elkészítését, még az olívaolajban zöldfűszerekkel pácolt fetát is készen vettem… Akár ciki, akár nem. Tény, hogy nem gazdaságos, így biztosan készítek majd egy adagot a hűtőbe Lilla receptje szerint.
Fenti okok miatt nem nevezem receptnek, inkább csak a néhány hozzávaló gyors összekeverésének.
Fenti okok miatt nem nevezem receptnek, inkább csak a néhány hozzávaló gyors összekeverésének.
- Hozzávalók:
30 dkg mini farfalle tészta
20 dkg zöldfűszeres olajban pácolt olívás feta (olajjal együtt)
6-8 db olajban eltett aszalt paradicsom
színes bors mozsárban megtörve
kapribogyó
fél lime reszelt héja
friss bazsalikomlevél
ízlés szerint só
A kifőzött, kihűlt tésztához keverem a további alkotóelemeket és néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
Nagyon szeretem az ilyen salátákat. képes lennék minden nap enni
by Bianka július 7, 2010 at 12 : 344 napja a hűtőben van az a feta, előbb keleltt volna posztolnom 🙂
by Lilla július 7, 2010 at 01 : 24irigyellek, hogy feléd jobb bolt van, itt valami katasztrófa a csemege és a zöldségpult
Bianka,
by Felhőlány július 7, 2010 at 01 : 50ezzel én is így vagyok. Amikor már lelkiismeretfurdalásom van a sok tészta miatt, akkor nélküle eszem… 🙂
Lilla,
by Felhőlány július 7, 2010 at 01 : 55ez még valamikor a múlt héten készült… amikor a nagy meleg miatt minden este vagy valami klímás bevásárlóközpontban csatangoltam munka után, vagy moziban ültünk a hőség miatt, és akkor "lőttem" a madaras boltban… 🙂
Nagyon hasznos lesz a posztod így is! :))
Nagyon jó kis salinak néz ki, így még nem készítettem, de fogok!:-))
by Andi/cuki július 7, 2010 at 06 : 15Már a látvány is gyönyörű… a capri bogyó pedig olyan elfeledet ízeket csalogat elő, hogy azt leírni nem lehet…
Zsolt
by Fűszerház július 7, 2010 at 07 : 18Minden ami tészta, csak jó lehet!
by Dia július 7, 2010 at 10 : 34Imádom a tésztát hidegen is, melegen is 🙂
by Csibe július 7, 2010 at 01 : 35Andi,
by Felhőlány július 7, 2010 at 01 : 47köszönöm!
Próbáld ki, megéri! 🙂
Dia,
Csibe,
jönnek még további tészták hamarosan! 🙂
Zsolt,
by Felhőlány július 7, 2010 at 01 : 50és még csak főzőtudomány sem kell az elkészítéséhez… ;o)