Mascarponés sárgarépapüré

február 06 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Vidám köret egy szürke téli napon. Muszály valami életteli színt vinni a hosszú téli ebédekbe, és a sárgarépa tökéletesen alkalmazkodik ehhez. Karotinban, B és C vitaminban gazdag, és nem csak a nyuszik szeretik…
Én személy szerint nyersen is szívesen elrágcsálom krémsajtos mártogatóssal, húslevesbe főzve egyszerűen imádom, és a burgonyapüréhez hasonlóan pürének, fokhagymával tűzdelt pulykamell köreteként is tökéletes.
Mascarponét burgonyapürébe is használok, krémes, lágy ízt kap tőle, ugyanígy működik a sárgarépával is.
  • Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
1 l zöldségalaplé (nálam bio zöldségleves kockából)
3 dkg vaj
3 nagy ek. mascarpone

bors
frissen reszelt szerecsendió

  1. A megtisztított sárgarépát ujjnyi darabokra vágva puhára főzöm az alaplében.
  2. Leöntöm a levét, burgonyanyomóval összetöröm, sózom, borsozom, szerecsendiót reszelek bele és botmixerrel pürésítem.
  3. Hozzáadom a mascarpone sajtot, most két puhára sült fokhagymagerezdet is, krémesítem, habosítom.

8 Hozzászólás

  • Ötletes, és szép a színe.

  • Mekkora ötlet… Pont ez kell ebbe a téli szürkeségbe!!!

  • Mindig lenyűgöznek az ötleteid, pedig nem vagyok nagy sárgarépás – de ezt mindenképpen megkóstolnám (remélem, mihamarabb el is tudom készíteni.)

  • Numnum:)
    En mostanaban minden zoldseget puresitek, es nagyon izlik!

  • én is szoktam, de csak kis vajjal turbózom, és egy kis mézet is teszek a szerecsendió mellé. 🙂

  • Látom nem csak én szeretem ezeket a jó kis püréket. (mondjuk én "megértem rá", mert amikor annyi idős lehettem, mint te vagy, akkor még elkerültem nagy ívben ezeket…)

  • Hogy micsoda képeket csinálsz mostanában!
    Van itthon kb három kiló répám, mert az állat(nyúl) nem eszi… Majd mi megesszük, már tudom is, hogy hogy!:)

  • Thrini,
    köszönöm!

    Chef Viki,
    egy pici napsütés becsempészve… 🙂

    Napmátka,
    a fűszerek és a mascarpone picit tompítja a répa ízét… Próbáld ki! 🙂

    Addicted,
    én is hasonlóképpen vagyok! Krémlevesek és pürék… :))

    Lilla,
    nekem mézzel már túl édes lenne, hiszen a répa is édeskés…

    Kata,
    hááát én mindig is szerettem az ilyen krémes püréket, szerintem ez nem kortól függ… 🙂 (és nem biztos hogy annyi az annyi, amennyinek látszik…)

    Szepyke,
    köszönöm szépen! Pedig "segédeszköz" nélkül készültek a fotók… 🙂 Fotogén volt a répa… 🙂 A nyuszi pedig sajnálhatja… :)))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top