marha(jó) hétvége

október 15 , 2017 by: Felholany Egyéb

A Mama (édesanya) főztje mindent visz. Megkérdőjelezhetetlenül. Mindig, minden körülmények közepette. Ha öröm van. Ha bánat van. Ha betegség van. Ha nincs semmi más, csak egy szimpla nap. Persze nekem még jobb, mint sokaknak másoknak. Az én Mamám ugyanis szakács. Meg a Nagyim is az. Így aztán magas volt a labda, én akartam, de nem üthettem le. Belőlem csak hobby szakács lett. Így csak azt tudok főzni, ami kedvemre való. Megnyugtatólag közlöm, hogy azért igen széles a paletta, nem vagyok túl válogatós, de kimaradt néhány dolog. Jó, mondjuk a kagylót nagyon nem szeretem, de el tudom készíteni. Ellenben a marhával. Vörös húst nem eszem. Most már múlt időben: „nem ettem”. Már megeszem. A Mamám marhahúslevesét sok répával és paszternákkal. Naná, hogy a kertjükből valók a zöldségek. Benne omlós husi, a világ legjobb húslevese. Meg mellé „rozsdás marhaszelet” héjában főtt burgonyával, lepirítva, fincsi szafttal. Nagyon menő kaja. Mert a Mama főztje a legjobb. Nekem az én Mamám főztje. Ő így készítette:

  • marhacomb vékonyan szeletelve, csak sózva
  • olívaolaj
  • pici liszt
  • 1-2 ek. paradicsompüré
  • néhány korty fehérbor

A vékonyan felszeletelt marhacomb szeleteket forró serpenyőben pici olívaolajon megsütötte. Rászórt egy pici lisztet, rákanalazott kevés paradicsompürét, meglottyintotta fehérborral és fedő alatt puhára párolta.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum