Marcipánpöttyös csokitorta

november 10 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória


Mohánál láttam ezt a marcipán méhecskés díszítést. Ezúton is köszönöm Neki :), valamiért nem tudtam kommentelni az oldalán…
Sajnos elég szűkmarkúan osztották nekem anno a kézügyességet, marcipánszobrászatba nem vágnék bele, de ez megvalósíthatónak tűnt… 🙂
Grétának készült a torta – aki legalább olyan nagy marcipánrajongó mint én -, így jutott a torta belsejébe is bőven. Színes “Gyurmarci” csomagokat vettem a Szamosnál, a sárga színű rudakból lettek a méhecskék, a színesek pedig a tortába kerültek.
A torta alapja most is keksz lett, ez jól bevált már itt és itt, az étcsokit pedig tejcsokira cseréltem az ünnepelt fiatal korára tekintettel.

  • Hozzávalók:

20 dkg keksz (Győri Zabfalatok)
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
20 dkg (2 tábla) Boci tejcsoki
2 csomag Szamos Gyurmarci
mandula lapocska
2 kocka étcsoki

  1. A kekszet morzsásra töröm és az olvasztott vajjal összekeverem. 18 cm-es tortaformába nyomkodom, hűtőbe teszem.
  2. Vízgőz felett megolvasztom a csokit, picit hűlni hagyom, majd robotgéppel hozzákeverem a mascarponét.
  3. Egy nagyon vékony réteget kenek a krémből a kekszre, elrendezem rajta a feldarabolt színes marcipánt és befedem a maradék csokis masszával.
  4. A sárga marcipánból vizes kézzel megformázom a méhecskéket, tányérra ültetem őket.
  5. Zacskóban felolvasztom az étcsokit, pici lyukat vágok rá, csíkokat és szemeket rajzolok a méhecskékre. A szárnyát mandulalapocskával formázom.

8 Hozzászólás

  • Nagyon édes! Nagyon helyes kis méhecskék lettek! 🙂
    Kommentet küldeni én sem tudtam sokáig a legtöbb blogspotos blogba. Igazából a mai napig. Ma telepítettem fel a Google Chrome-ot és ezzel működik. Másoknak a Mozillával is megy (nekem azzal sem működött), de már több olyan véleményt hallottam, hogy az Explorer mellett gyakran nem lehet kommentet küldeni. Egy biztos, úgy tűnik ez a probléma böngésző függő. Próbáld meg esetleg más böngészővel! 🙂

  • Jaj milyen cuki!

  • Gyönyörű lett nálad is-ezekkel a méhecskékkel garantált a siker!!

  • Flat Cat!
    Köszönöm a méhecskék nevében! 🙂 Az otthoni gépemről sem az Explorer, sem a Mozilla nem engedi, de majd kipróbálom "máshogy"!

  • Delish!
    Pedig olyan (kéz)ügyetlen vagyok… De elsőre tényleg cuki lett. 🙂 Majd a második kör szebb lesz… ;o)

  • Trinity!
    Köszönöm szépen! Igen, Ifjú Hölgy nagyon örült neki, mondhatom hogy sikeres "alkotás" lett. :o)

  • Nagyon szép lett, és a csoki- marcipán duó biztos finommá is tette!
    Csak gyakorold nyugodtan a szobrászkodást,szerintem mindent eltüntetnek majd a kóstolók!:))

  • Moha!
    Gyűjtöm a bátorságot, legfeljebb csukott szemmel esszük… 🙂 Köszönöm még 1x az ötletet! :o)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top