Kevés olyan édes, kelt tésztás desszert van, amivel le lehet venni a lábamról, de ez a zsemle nem hagyott nyugodni. 🙂 A vajas-joghurtos tésztagombócokat sok apróra vágott étcsokival és egy kis marcipánnal töltöttem meg, így csomagoltam be, a végeredmény pedig egy puha tésztájú, olvadt csokival és langyos marcipánnal teli puffancs lett Limara receptje után szabadon. 🙂
Hozzávalók (16 db-hoz):
- 60 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő (7 g)
- 1 tk. só
- 2 ek. cukor
- 1 egész tojás / vagy 5 db fürjtojás
- 15 dkg görög joghurt
- 2 dl langyos tej
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg puha vaj
- 1 felvert tojás a puffancsok megkenéséhez / vagy 2-3 db fürjtojás
Robotgép dagasztótáljába teszem a lisztet, élesztőt, sót, cukrot, közepébe a tojásokat, joghurtot, reszelt citromhéjat és a langyos tejet és dagasztani kezdem. Amikor a tészta már összeállt, hozzáadom a vajat is és szép fényes, rugalmas állagú tésztává dagasztom. A tálat konyharuhával letakarom és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztem.
Ha szépen megkelt, akkor lisztezett deszkán 18 darabra vágom, majd a gömbölyített tésztagombócokat fóliával letakarva 10 percig pihentetem. Ez idő alatt felaprítom a csokit és a marcipánt. A pihentetett gombócokat kézzel kilapítom, közepébe teszek egy kanálnyi csokit és egy darab marcipánt, majd a széleket óvatosan összecsípve, bezárom a gombócokat, gömbölyítem és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom egymástól 5-6 cm távolságra.
Fóliával letakarom és újabb 30 percig kelesztem. Sütés előtt tojással megkenem a puffancsokat majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütöm.
0 Hozzászólás