Mandulás tabouleh zöldspárga csúcsokkal – ahogyan én készítem…

április 26 , 2010 by: Felholany Egyéb

Második alkotásom, amit ebben a kategóriában elkövettem. Az első amolyan összedobott valami volt még a gasztroblogos időszakom előtt, nagyjából úgy másfél évvel ezelőtt. Most úgy vettem le a kuszkuszt a bolt polcáról, mintha ez mindennapos dolog lenne nálam. Tartok tőle, hogy a meleg idő beköszöntével ez így is lesz, hiszen jól behűtve, hogy az ízek összeérjenek, kellemes saláta, vagy akár főétel is lehet belőle, mint a hétvégén nálam.
A friss zöldspárgából természetesen került bele, és mivel a mandulával is dolgoztam a hétvégén egy marcipános desszert erejéig (hamarosan jön a recept is), jól kipróbáltam. Bevált.

  • Hozzávalók: (2 személyre)

1,5 dl kuszkusz
3 dl forró víz (vagy zöldségleves alaplé)

4 ek. olívaolaj
kígyóuborka (fél)
10 szem koktélparadicsom kockázva
2 szál újhagyma
8-10 zöldspárga csúcsa
kis csokor koriander
10 db mentalevél
fél zöldcitrom leve
5 ek. szeletelt mandula pirítva

  1. A kuszkuszt szárazon megsózom és meglocsolom az olívaolajjal. (Amennyiben alaplével készítjük, már ne sózzuk!)
  2. Felöntöm a forró vízzel, összekeverem és lefedve 10 percig hagyom megpuhulni.
  3. A spárgacsúcsokat sós, picit cukros vízben 3 percig főzöm, majd kihűtöm.
  4. Felkockázom az uborkát és a paradicsomot is. (Ez utóbbi magját eltávolítom, azaz megeszem, hogy ne áztassa el a salátát.) Felszeletelem az újhagymát.
  5. A kuszkuszt villával fellazítom, hagyom hűlni, majd hozzáadom a zöldségeket (a spárgát a végén teszem a tetejére), meglocsolom a lime levével, hozzákeverem a felszeletelt koriander- és mentaleveleket.
  6. Néhány órára behűtöm, tálaláskor a pirított mandulával díszítem.

6 Hozzászólás

  • Nagyon guszta, én is készítettem a hétvégén tabouleh-t. Szeretem a kuszkuszt, és mostmár rengeteg zöldet lehet használni. Bulgurral próbáltad már? Én még nem…

  • Isteni. És a kép csodálatos

  • Thrini,
    köszönöm szépen! Használtam már bulgurt, de tabouleh-hez még én sem… Az ötlet viszont nagyon jó! :))

  • Bianka,
    köszönöm szépen, aranyos vagy! :)Azért készült már ennél jobb kép is…

  • Csodás képek, főleg az utolsó!
    Képzeld, úgy 2 hónapja szoktam csak rá a kuszkuszra. 🙂 Addig alig ettem, azóta meg 3 naponta.

  • Raindrop,
    köszönöm szépen!
    Hasonlóképpen…! Nagy hirtelenjében elfogyott nálam is egy zacskónyi és most kísérletezem az édes változatokkal… :))

Hozzászólás a(z) Raindrop bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum