Málnás-sajtos saláta – VKF! XXVI. Nyári előételek 1.

július 10 , 2009 by: Felholany Egyéb

Mikor először olvastam Vesta kiírását 2 héttel ezelőtt, egy egész oldalt írtam tele az ötleteimmel, hogy milyen nyári előételekkel pályáznék az első VKF!-emre! E hét szerdára viszont sorra elvetettem mindegyik receptet, és komoly alkotói válságba kerültem, mert csakis és kizárólag paradicsomot láttam magam előtt… Sőt! paradicsommal álmodtam. Próbáltam „elhessegetni” a gondolatot, végül megadtam magam, és készült belőle kétféle.

Pénteken viszont nagyon finom kemencei málnát kaptam, ami ellensúlyozni látszott a paradicsom okozta sokkot és lehetőséget adott egy régi kedves recept megvalósítására. Választani nem tudtam a 3 pályamű közül, így mindegyik nevezésre került (a kiírásban nem találtam erre vonatkozó limitet…), remélem a kiírás háziasszonya sem bánja…

  • Hozzávalók:

jégsaláta

10-15 dkg málna

15 dkg zöldfűszeres házisajt (nekem ez volt itthon, egyébként kecskesajtból készíteném)


Az öntethez:

10 dkg málna

1 lime leve

2 teáskanál dijoni mustár

csipet só

olívaolaj

  1. A megmosott salátaleveleket apró darabokra tépem. A sajtot felkockázom, és a málnával együtt hozzákeverem a salátához.
  2. Az öntethez a málnát a lime levével egy magas falú edényben összeturmixolom. Hozzáadom a mustárt, sót, olívaolajat, és krémesre turmixolom.

Italajánlatom:
Felnőtteknek jégbe hűtött könnyű száraz fehérbor, kiskorúaknak a saját szörpből készült bodzás/mentás /málnás (bodzás-mentás-málnás) limonádé.

1-1,5 dl házi bodzaszörpöt higítok 1 l ásványvízzel. Hozzácsavarom 2-3 lime levét, beldobom a kinyomott citrom darabokat is, mentalevéllel fagyasztott jégkockával és friss málnaszemekkel díszítem.

Forrás: a salátaöntet a WellnessCafe ötlete alapján született.

2 Hozzászólás

  • Dehogy bánom! Minél több, annál jobb, és ez a málnás-sajtos-salátás finomság igazi különlegesség, tökéletes választás a debütálásodhoz 🙂

  • Köszönöm Vesta! :))
    Versenyen kívüli málnás finomságok folyamatosan készülnek még a hétvégén.

Hozzászólás a(z) Rita bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum