Mikor először olvastam Vesta kiírását 2 héttel ezelőtt, egy egész oldalt írtam tele az ötleteimmel, hogy milyen nyári előételekkel pályáznék az első VKF!-emre! E hét szerdára viszont sorra elvetettem mindegyik receptet, és komoly alkotói válságba kerültem, mert csakis és kizárólag paradicsomot láttam magam előtt… Sőt! paradicsommal álmodtam. Próbáltam „elhessegetni” a gondolatot, végül megadtam magam, és készült belőle kétféle.
- Hozzávalók:
jégsaláta
10-15 dkg málna
15 dkg zöldfűszeres házisajt (nekem ez volt itthon, egyébként kecskesajtból készíteném)
Az öntethez:
10 dkg málna
1 lime leve
2 teáskanál dijoni mustár
csipet só
olívaolaj
- A megmosott salátaleveleket apró darabokra tépem. A sajtot felkockázom, és a málnával együtt hozzákeverem a salátához.
- Az öntethez a málnát a lime levével egy magas falú edényben összeturmixolom. Hozzáadom a mustárt, sót, olívaolajat, és krémesre turmixolom.
Italajánlatom:
Felnőtteknek jégbe hűtött könnyű száraz fehérbor, kiskorúaknak a saját szörpből készült bodzás/mentás /málnás (bodzás-mentás-málnás) limonádé.
1-1,5 dl házi bodzaszörpöt higítok 1 l ásványvízzel. Hozzácsavarom 2-3 lime levét, beldobom a kinyomott citrom darabokat is, mentalevéllel fagyasztott jégkockával és friss málnaszemekkel díszítem.
Forrás: a salátaöntet a WellnessCafe ötlete alapján született.
Dehogy bánom! Minél több, annál jobb, és ez a málnás-sajtos-salátás finomság igazi különlegesség, tökéletes választás a debütálásodhoz 🙂
by Vesta július 7, 2009 at 11 : 46Köszönöm Vesta! :))
by Rita július 7, 2009 at 12 : 00Versenyen kívüli málnás finomságok folyamatosan készülnek még a hétvégén.