Málnás csokikosár

július 12 , 2009 by: Felholany Egyéb

Néhány hete, mikor a gasztronómai finomságok beszerző hétvégéjét tartottam, a Culinaris mellett meglátogattam a Keserédes csokiboltot is. A látvány és a kínálat az első pillanatban lenyűgözött. Annak ellenére, hogy önmagában nem vagyok nagy csokievő (persze a marcipán ez alól mindíg minden esetben kivétel, de ez ugye nem is csoki…), a különlegességekre mindíg nyitott vagyok, főleg ha az étcsokoládéval párosul!
Tekintettel a nagy melegre, valamint hogy tetőtérben lakom, most nem spájzoltam be sok finomságot, de azért egy-egy kis csomag süthető csokoládécsepp és 3 féle csokival (fehér, tej, ét) bevont gabonagolyó, valamint a fenti Victoria (ét)csokoládé kehely hazajöttek velem.
Leginkább a csoki kosárka ragadta meg a fantáziámat, és várta a tökéletes beteljesülését. A málna személyében ez meg is érkezett, és tejszínes fehércsokis krémre ültetve született meg a végeredmény.
  • Hozzávalók (4 személyre):
4 db csokikosár
1 tábla fehércsokoládé
2 dl tejszínhab
díszítéshez málnaszemek és étcsoki forgács
  1. A fehércsokit apró darabokra töröm, és gőz fölött felolvasztom. Közben a tejszínhabot robotgéppel kemény habbá verem.
  2. A csokit picit hagyom hűlni, majd hozzákeverek 1 evőkanál tejszínhabot, ezzel lágyítom, majd ezután a csokimasszát keverem óvatosan a felvert tejszínhabhoz.
  3. Beletöltöm a csokikelyhekbe, megdíszítem málnával, és hűtőbe teszem 10-15 percre. Ez idő alatt a tejszínhabos csoki finom lágy krémmé dermed.
  4. Reszelt étcsoki forgácsokkal díszítem.
Azt nem mondanám, hogy egy könnyű desszert, mert a tejszínes csoki igen ütős, de ezt ellensúlyozza a málna frissessége, és a kosárka keserédes íze.

4 Hozzászólás

  • Nagyon jól néz ki!!!!!!

  • Szia Belly!

    Köszönöm szépen! Nem maradt belőle, úgyhogy talán finom is volt…:)

  • Láttad, hogy mennyiért láttam Londonban ilyen csokipoharat???

  • Szia Szepyke!
    Üdv újra itthon! :))) Igen, láttam a beszámolódban… Itthon aranyárban van, és eddig csak a Keserédes csokiboltban láttam….

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum