Mákos-marcipános rétes

február 07 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Remek páros a mák és a marcipán. Csokiban, joghurtban, bármilyen desszertben, így a rétesben is levett a lábamról. Szepyke kezdte a mákos őrületet mákos-marcipános fagyijával, amit természetesen én is elkészítettem azóta, igaz csak joghurtig jutott el a project…
Picit feltorlódott mák készletem csökkentésére készült a rétes, aminek a töltelékébe is reszeltem marcipánt és egy “kukaccá” formázott marcipánrúddal is gazdagabbá tettem. Veszélyes darab lett… 🙂
Egy csomag 6-os réteslapból csak 4 lapot használtam fel, ebből 1 rúd készült. A maradék 2 lapból egy egészen más fajta “rétes” lett, hamarosan azt is közzéteszem majd…
  • Hozzávalók:

4 réteslap
15 dkg darált mák
3 ek. porcukor
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
10 dkg marcipán
1 ek. egész mák a díszítéshez

  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  2. A mákot összekeverem a porcukorral, hozzáreszelem a citrom héját és a marcipán felét, hozzáöntöm a langyos tejet és összekeverem.
  3. A marcipán másik feléből kézzel “kukacot” gyúrok.
  4. A réteslapokat vizes konyharuhán kihajtogatom, 3 lapot laponként megkenek az olvasztott vajjal.
  5. A tészta szélére halmozom a mákot, közepébe belenyomom a hengerré formázott marcipánt és feltekerem.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a negyedik lap tésztát összegyűrve ráhelyezem, megkenem a maradék vajjal, megszórom a szemes mákkal és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöm.

14 Hozzászólás

  • De gusztán néz ki! Megkóstolnám 🙂
    Ma én is mákosat akartam sütni, de egy lázas kis manó szó szerint rajtam lóg hajnal 5 óta, szóval ma elmaradt a sütögetés. 🙁

  • Na, ez pont a fogamra való lenne. A mák nálam függőséget okoz:-)

  • Biztosan szeretném! Marcipánost még nem ettem.

  • én most ilyet köszönöm szépen nem kérek, de az ötlet remek! édességektől tartózkodni próbálok:-)
    gurítottam neked is egy kérdést, majd ha időd engedi, kérlek olvasd el. Kíváncsian várom a válaszod!

  • Brüühüü, ilyet akarok. Azonnal:)) na jó, asszem megyek gyorsan aludni:)

  • Nagyon jól hangzik, és nagyon jól néz ki!

  • Juj… Nyami! Kell nekem erre járni :-)))

  • Uhhhh, nyammm, hammm, wow! + még néhány elragadtatással teli nyögdécselés és nyeldeklés 🙂 Ez igen!!!!

  • Anyám, hol voltam én eddig???

    :)))))
    Mákos, meg marcipános? Mondd a cimet, megyek!:)

  • Ágianyu,
    finom is a mákos… 🙂 Remélem Manó már jobban van! 🙂

  • Zsuzsi,
    hát igen… a mákot lehet nem szeretni, meg lehet függni tőle… köztes út szerintem nincs… 🙂

    Thrini,
    ha szereted a marcipánt, próbáld ki! ;o)

    Nyárikonyha,
    legközelebb valami sósat? ;o) Köszönöm, hamarosan válaszolok majd!

  • Ízlésszindróma,
    :O) a mákos csak szebb álmokat hoz! 🙂

    Csibe,
    köszönöm szépen!

    Chef Viki,
    Te is marcipánfüggő vagy? Vagy mákfüggő? Vagy a kettő együtt? Az a legjobb! 🙂

    Garffyka,
    rajongóknak kötelező rétes! Legalább egyszer… utána meg már úgyis mindegy, mert nem lehet megállni… 🙂

  • Szepyke,
    gyere, várlak! 🙂 És van újabb joghurt adag is! Isteni! Köszönöm a receptet! 🙂 – hogy ez nekem nem jutott eszembe… 🙁

  • Egyetértek, remek párosítás. Én már sajnos elég rég nem ettem ilyesmit, itt az ideje!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top