Továbbra is ezt a minimális energia ráfordítással készülő, dagasztás nélküli kenyeret sütöm. Az egyik dolog amin időről-időre változtatok, az a kenyér kelesztési ideje. A kezdeti 11-12 óráról most már 14-15 órára növeltem az időt és hát az bizony a kenyér javára dolgozik…
A másik dolog az a belevaló, ami a fantáziát viszi a kenyérbe. Az első natúr változat után készült olívás, aszalt paradicsomos és diós.
Most a magvak voltak soron, rögtön három változatban, és mini formátumban. A tésztát a szokásos módon „bekevertem”, közel 15 órát pihentettem, majd másnap jól átpofozgattam, gyúrtam, negyedeltem, és külön-külön össze-, és tovább gyúrtam mákkal, lenmaggal illetve szezámmaggal. Félórás pihentetés után mentek a sütőbe, melynek az aljába beköltözött a nyugdíjas kuglóf formám vízzel megtöltve a párásítás miatt. (Ez nagyon bevált!) Első alkalom volt, hogy kipróbáltam a teflonos mini formát, de ezúttal is lefedve sütöttem az első 30 percben. A receptet nem másolom be újra, itt (is) megtalálható.
Nagyon guszták a bucikák! Érdekes, nekem a DNK nem igazán jött be, de látom, mások ügyesebbek nálam..
by Kata február 2, 2010 at 08 : 22Csoda szépek a bucijaid :))Én is imádom ez a receptet:) De jó, hogy írtad ezt a formát ott porosodik akkor ki próbálom vele 🙂
by L.Krisztina február 2, 2010 at 07 : 28Hajjajjj!
Még van májkrémem, egy mákost kaphatnék??? Anyám, nagyon jól néznek ki!:)
by szepyke február 2, 2010 at 10 : 20Kata,
by Felhőlány február 2, 2010 at 02 : 35köszönöm! Nálam egészen jól működik a DNK. Persze ha lenne kenyérdagasztóm, biztosan lehetne ennél sokkal finomabbakat is sütni… 🙂
Krisztina,
by Felhőlány február 2, 2010 at 02 : 37ideje volt kipróbálnom a formát, lassan 1 éve hogy kaptam… Nagyon bejött, mert olyan helyes kis "egyemberes" formák lettek így… 🙂
Szepyke,
by Felhőlány február 2, 2010 at 02 : 38tudtam, hogy a mákos lesz a legkelendőbb, több is készült belőle… Küldöm! :))