Lusta reggeli

november 30 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Néha lazítani is kell egy kicsit. Ilyen ráérős szombat reggelem már nagyon régen volt, és hagytam, hogy a reggeli lazulás az egész napomat áthassa. Ritka, hogy akkor és azt eszek amit éppen szeretnék, akkor főzök amikor szeretnék, vagy egyáltalán nem főzök…

Pénteken este még sütöttem egy nagy adag csokis-zabpelyhes kekszet, mert a doboz már kongott az ürességtől. Kedvenc gránátalmámból is került a kosárba az előző napi vásárláskor, jelentős C vitamin tartalma és finom íze miatt előnyt élvez annak ellenére, hogy nem kifejezetten hazai termék…

Egy extra habos forró tejeskávé mellett elmajszolgattam a reggelit, gyönyörködtem a kaktuszomban, mely mintha megállt volna a virágzásában a bimbónál… De lehet, hogy csak karácsonyra tartogatja a virágpompát… 🙂

Kb. 8-10 éves a növény, levélsarjból fejlődött, idei lesz az első virágzása!

Ui: A virág teljes pompájában:

17 Hozzászólás

  • naggyon jó a pöttyös bögréd!

  • Köszönöm! Rendelésre készítette egy kedves ismerősöm! 🙂 A kedvenc bögrém… :)))

  • Fantasztikus a "reggelid" hangulata! Elnézegettem egy ideig, s talán a kekszedből is loptam. 🙂
    Üdv: Mara

  • Mara,
    repetázz a kekszből nyugodtan, tele van a doboz (na jó, már csak félig tele….)
    El tudnám viselni, ha minden reggel így indulna… :)))

  • Nagyon hangulatos a reggelid, lehet nekiállok kekszet sütni:) Ezt az egy kekszet sütöm mindig, ez már nagyon megy:))

  • Sofia,
    én is általában ezt az egyet sütöm… 🙂 csak mindig más kerül bele… 🙂 Örülök, hogy ízlik! 🙂

  • Én viszont a kaktuszodat is megdícsérem, nem csak a reggeli terítékedet. 🙂 A tegnapi posztomon nekem is szerepel egy kaktusz és véleményt kutattam nevelgetése ügyében.

  • Nah, rózsaszín lett!:)))))

    Ez csodaszép, és milyen nagy, az enyém jóval kisebb…:)))
    Megvettem a fehéret, és vettem egy csodaszépet, annak egyszerre két féle színű virága van!:))

  • Thrini,
    köszi! KataKonyha és Szepyke által elindított kaktusz lavinára reflektáltam én is… Megyek hozzád véleményt írni! :)))

  • Szepyke,
    tegnap este mire hazaértem, az egyik bimbó teljesen kinyílt és nagy meglepetésemre a virágszirmok töve fehér, a vége pedig rózsaszín! Teljesen kinyílt állapotában 5 cm hosszú a virág! :)))

  • Szia Felhőlány!

    Kérlek, hogy írj egy emailt a doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com email címemre!

    Köszi, dp

  • Klassz ez a reggeli, szívesen betársulnék!

  • Napmátka,
    szívesen látlak, jut Neked is! 🙂

  • Szia FL, nálam a karácsonyi kaktusz régi szerelem, az idén már másodszor virágzik mind a két cserepem! Minden évben a bimbók állapotából, számából és színéből – kokler módjára – családom azévi boldogulására következtetek, mert szeretteim, s az én életemben is minden virágbaborulás egy-egy új eseményt vagy fordulatot hozott. Ez olyasmi nálunk kicsiben, mint a japánoknál a cseresznyevirágzás, várjuk is, csodáljuk is rendesen.

    A bögréd valóban kávézásra termett, nekem is megakadt rajta a szemem.

    A kekszedet meg csokis verzióban épp a hétvégén elkészítettem és úgy tűnik, szép komótosan függő leszek magam is. Először frissen talán száraznak tünt, egy-egy harapásnál a szodabikarbóna ízét is kiéreztem. De az órák, s a napok múlásával az ízvilága, textúrája egyre teljesebb lett. Sőt némi almaszelet társaságában egészen megpuhult, s olyankor volt a tökéletesen mennyei.
    Nem volt mit tenni, a sütinek szereztem egy hangulatos díszdobozt, azóta még jobban kívánom a kekszedet…

    További szép napot és jó reggelit:Leru

  • Szia Leru!
    Igyekszem pozitívan állni a dolgokhoz, de félve mernék jósolni a virágomból… Négy bimbója volt, abból kettő nyílt ki, kettő pedig lepottyant… 🙁 Abban a kettőben viszont napokig gyönyörködtem! Pöttyös bögrével a kezemben… 🙂
    Örülök, hogy ízlik a keksz! Én nagyon szeretem frissen ropogósan is, de igaz, hogy néhány napi állás után jobban "összeérik". A néhány napi állást viszont csak a dupla adag éri meg nálam… 🙂 Próbáld ki az áfonyásat is! ;o)
    Szép estét Neked!

  • Szia,tegnap szereztem végre aszalt piros áfonyát az egyik piacon, s mivel egy hét alatt elfogyott az első keksz-apanázs, most a hétvégén muszáj vagyok neki veselkedni egy újabb, immár áfonyás, plussz csokis adag sütésének! Kiváncsian várom ezt az íz kombinációt is.
    Már a kisfiam is kezd ráharapni!
    Leru

  • Szia Leru,
    szerintem biztosan ízleni fog ez is a gyerkőcödnek…:) És ha elindult a folyamat, mindenféle aszalmánnyal ki akarod majd próbálni… Nem lesz megállás! :)))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top