Limara barackos pitéje szederrel

augusztus 08 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Péntekre (az utolsó munkanapomra) készült – többek között – ez a pite kedves (volt) kollégáimnak… 🙂 Olyan finomságokkal szerettem volna készülni amik bírják a szállítást és élvezeti értéküket nem rontja az előző esti elkészítés. Limaránál olvastam ennek a pitének a receptjét, és már akkor tudtam, hogy előbb vagy utóbb ez is sorra fog kerülni…
Ő sárgabarackkal és őszibarackkal vegyesen készítette, én a másodikat néhány szem szederre cseréltem. (Ezen kívül egyebet nem változtattam a recepten.) A végeredmény egy nagyon könnyű, a gyümölcsöktől savanykás pite lett.

  • Hozzávalók:
30 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
5 nagy tojás
1 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál tejföl
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
sárgabarack és néhány szem szeder
szeletelt mandula
  1. A puha vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverem, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a citrom levét.
  2. A tojások sárgáját egyesével keverem a masszához, majd a tejfölt is hozzáadva tovább habosítom és hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30×35 cm) öntöm, elsimítom.
  5. A tetejét kirakom a félbevágott sárgabarackkal (vágott felével lefelé), a barackok közé 1-1 szem szedret teszek, megszórom a szeletelt mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.Számozott felsorolás
Készítettem még egy sós harapnivalót is (receptje hamarosan), valamint ribizlis-túrótortát, ezúttal nem tortaformában hanem tepsiben (20 x 20 cm) a jobb szeletelhetőség érdekében. A receptjét nem írom be ismét, itt olvasható.

10 Hozzászólás

  • UOAUOAHHHH, de nagyon jól néz ki!!! Főleg ez az alsó… nagyon tetszik.

  • Aztaaaaa…..az első pite is tuti finom, de az alsó ribizlis, az sem akármilyen szépséges!
    Össze kellene ám hasonlítanom, így nem tudok dönteni:)))

  • ÓÓÓÓÓ nagyon szépségesen tökéletesek lettek

  • Nagyon jól néz ki! 🙂 Nyami!

  • Juj, de nagyon guszta!

  • Gondolom, a sütikből nem maradt egy falat sem! De kívánom, élvezd ki maradéktalanul a Szabadság édes ízeit! 🙂

  • Maimoni,
    köszönöm szépen! A ribizlis-túrós harmadszor készült, minden alkalommal nagy sikere volt. Rendkívül dekoratív, de finom is! 🙂

    Trinity,
    mindkettő megér egy próbát! Utána a második sütés már egyértelmű lesz… 🙂

    Bianka,
    köszi! 🙂 Hááát az alsó a tökéletestől messze van… A tésztát nem volt kedvem nyújtani, így inkább belenyomkodtam a tepsibe és hát ez látszik is rajta. Van ahol vékonyabb a tészta, van ahol vastagabb. De szerintem ez másnak nem nagyon tűnt fel… Legalábbis remélem! :))

    Ami,
    köszönöm! Megkínálnálak, de sajnos… ;o)

    Csibe,
    mindkettő azt kiabálja, hogy: "Süss meg!" :))

    Trendo,
    szerencsére nem… 🙂 A barackos pitének a tésztáját kicsit soknak találtam a tepsihez, így készült egy egyszemélyes adag is, azt fotóztam. De már ő is csak emlék. Mivel tökéletes a tésztája, a napokban tervezek belőle egy újabbat, de más ízesítéssel! A szabadság édes ízével… :))

  • Sajnálom, hogy nem ehettem belőlük!

  • Szia Ica!
    Én is sajnálom, de majd kitalálok Valamit, hogy kárpótoljalak! :))
    További kellemes szabadságot és pihenést Neked! :))

  • Kedves Felhőlány, szeretnélek felkérni egy pályázaton való közös részvételre, nagyon korrekt feltételek mellett.
    Kapcsolatfelvétel:
    gastrodamus19@gmail.com

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top