Még januárban gyönyörű képeket láttam Duende oldalán a licsiről, és a kommentekben szó esett a teáról is. Én is kedvelem ezt a gyümölcsöt, teaként még sosem fogyasztottam. És hogy teaként használhassam, először le kellett szárítani a gyümölcs felszeletelt húsát. Így utólag belegondolva, akár frissen is beáztathattam volna egy bögre forró vízbe… De a teázásnak nálam is van szertartása, így napokig szárítottam a radiátoron a meghámozott és csíkokra vágott gyümölcshúst.
Kíváncsiságom erősebb volt mint a végeredmény. Bár ízéből valamennyit kiengedett a forró vízben, a friss gyümölcs ízét közel sem adta ki. Színe sem lett gyakorlatilag semmi, és mivel nem forró vízre vágytam, némi szárított bodzavirág illetve fekete tealevél is került bele. A licsi és a bodza ízében hasonlítanak egymáshoz, így tökéletes ízvilágú tea állítható elő a kettő keverékéből.
A gyümölcs tea az egyik legjobb dolog a világon…
by Raindrop február 2, 2010 at 06 : 14…és milyen jók a képeid is?!?! 🙂
Ez a bögre-kancsó dolog szenzációs!
Köszi! 🙂 Érdekesen finom volt ez a tea, én is inkább gyümölcsteás vagyok! Ez a készletem legalább 7-8 éves, látszik is rajta a használat, de én inkább patinának mondanám (helyenként ütött-kopott)… :))
by Felhőlány február 2, 2010 at 06 : 32Szép, hangulatos fotókat készítettél.:)
by Thrini február 2, 2010 at 06 : 53Mennyire szépek a képeid… Most rögtön teaihatnékom támadt tőle! Gyümölcsteát természetesen 🙂
by Chef Viki február 2, 2010 at 08 : 28Gyönyörűek a képek! 🙂
A licsi frissen sem annyira jellegzetes ízű gyümölcs. Én is egyszer egy keverékben ittam, ahogy most Te is készítetted.
by duende február 2, 2010 at 09 : 56Gyönyörű a készlet és a képeid is nagyon tetszenek!
by Kata február 2, 2010 at 12 : 10A licsit én is nagyon szeretem. Nem is gondoltam, hogy ilyet is lehet belőle. A teáscsésze nagyon szép.
by Ágianyu február 2, 2010 at 09 : 22Thrini,
by Felhőlány február 2, 2010 at 10 : 05köszönöm szépen! Különleges teához az egyik különleges csészém… 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány február 2, 2010 at 10 : 06egy csésze bodzás-szilvásat? Most készült… 🙂
Duende,
by Felhőlány február 2, 2010 at 10 : 08köszönöm szépen!
Ami érdekes volt, hogy áztatás után a licsi gyakorlatilag 100%-ban visszanyerte szárítás előtti alakját… :))
Kata,
by Felhőlány február 2, 2010 at 10 : 09köszönöm, aranyos vagy. Egy csészével…..? 🙂
Ágianyu,
by Felhőlány február 2, 2010 at 10 : 11köszi, próbáld ki! 🙂
Nem szeretem a teát, de ez a kanna…
by szepyke február 2, 2010 at 09 : 21Milyen szép egy darab!:)
Szepyke,
by Felhőlány február 2, 2010 at 02 : 26köszi… Régebben ő volt a kedvenc, csak a költözéskor a szekrény mélyére került. Most "találtam" meg újra… :))