Lencsével töltött sült paprika

július 01 , 2015 by: Felholany Egyéb kategória

Eredetileg 3 különböző színű lencsével terveztem ezt az ételt. Fekete beluga lencsével valamint citromsárga és narancssárga színű lencsével. Mindhárom lencsének más-más a főzési ideje, egyiket sós vízben míg a másikat határozottan só nélkül kell főzni. A narancssárga színű lencse már majdnem jó volt, kb.fél percre hagytam magára…tökéletes püré lett belőle… 🙂 Az élvezeti értéken semmit sem rontott, hogy csak kétféle került a paprikába. 🙂
Kicsit keleties ízt kapott a töltelék, egyik kedvenc 1001 éjszaka fűszerkeverékemet a Couscous-Mix-et használtam. (kurkuma, kardamom, koriander, édes fűszerpaprika, kömény, fahéj, gyömbér, fekete bors, szerecsendió, Cayenne bors, csipkerózsa szirom)
A sült paprika meglepően édes volt, remekül illett hozzá a fűszerezés. Laktató étel, főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók: (2 személyre)

2 nagy piros kaliforniai / vagy kápia paprika
15 dkg száraz lencse (esetleg több színű)
2 szál újhagyma
1 teáskanál Couscous-mix fűszerkeverék
10 dkg reszelt sajt – félkemény (Bergkäse) vagy kemény (parmezán)
olívaolaj
só, bors
1 kis csokor petrezselyem

A sütőt (vagy grillsütőt) előmelegítem 200 fokra.
Az alaposan megmosott lencséket (külön-külön) a feltüntetett főzési idő alatt készre főzöm. A főzési idő vége felé érdemes figyelni, mert egy pillanat alatt szétfőnek a szemek…
Félbevágom a paprikákat, magházukat eltávolítom és a vágott felükkel lefelé egy kiolajozott sütőformába fektetve 10 percre a sütőbe tolom.
A leszűrt lencséket összekeverem a felkarikázott újhagymával, pici olívaolajjal, fűszerkeverékkel, sóval, borssal, a reszelt sajt és a felaprított petrezselyem felével.
A lencsés tölteléket a paprikákba kanalazom, megszórom a maradék sajttal, petrezselyemmel és grill fokozaton / vagy a legmagasabb hőmérsékleten a sütőben aranybarnára sütöm. 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top