Eredetileg 3 különböző színű lencsével terveztem ezt az ételt. Fekete beluga lencsével valamint citromsárga és narancssárga színű lencsével. Mindhárom lencsének más-más a főzési ideje, egyiket sós vízben míg a másikat határozottan só nélkül kell főzni. A narancssárga színű lencse már majdnem jó volt, kb.fél percre hagytam magára…tökéletes püré lett belőle… 🙂 Az élvezeti értéken semmit sem rontott, hogy csak kétféle került a paprikába. 🙂
Kicsit keleties ízt kapott a töltelék, egyik kedvenc 1001 éjszaka fűszerkeverékemet a Couscous-Mix-et használtam. (kurkuma, kardamom, koriander, édes fűszerpaprika, kömény, fahéj, gyömbér, fekete bors, szerecsendió, Cayenne bors, csipkerózsa szirom)
A sült paprika meglepően édes volt, remekül illett hozzá a fűszerezés. Laktató étel, főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók: (2 személyre)
2 nagy piros kaliforniai / vagy kápia paprika
15 dkg száraz lencse (esetleg több színű)
2 szál újhagyma
1 teáskanál Couscous-mix fűszerkeverék
10 dkg reszelt sajt – félkemény (Bergkäse) vagy kemény (parmezán)
olívaolaj
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
A sütőt (vagy grillsütőt) előmelegítem 200 fokra.
Az alaposan megmosott lencséket (külön-külön) a feltüntetett főzési idő alatt készre főzöm. A főzési idő vége felé érdemes figyelni, mert egy pillanat alatt szétfőnek a szemek…
Félbevágom a paprikákat, magházukat eltávolítom és a vágott felükkel lefelé egy kiolajozott sütőformába fektetve 10 percre a sütőbe tolom.
A leszűrt lencséket összekeverem a felkarikázott újhagymával, pici olívaolajjal, fűszerkeverékkel, sóval, borssal, a reszelt sajt és a felaprított petrezselyem felével.
A lencsés tölteléket a paprikákba kanalazom, megszórom a maradék sajttal, petrezselyemmel és grill fokozaton / vagy a legmagasabb hőmérsékleten a sütőben aranybarnára sütöm.
0 Hozzászólás