Körtés-csokis morzsás

október 16 , 2009 by: Felholany Egyéb

Minden mást elsöprő sikerrel vonult végig a konyhámon a morzsás süti mánia. Gyakorlatilag júniustól heti rendszerességgel és az éppen szezonban érő gyümölcsökkel készült. Volt, hogy csak egyféle gyümölccsel, volt hogy kevertem az ízeket és színeket, volt hogy alá is tettem egy kanálnyi morzsát, volt hogy csak felülről takartam be vele. Volt hogy melegen ettem, volt hogy egész nap csak ezt ettem, de még mindig nem sikerült megunnom…:)
Elkészült az őszi variáció is körtével és étcsokival. A félbevágott körték magházának helyére egy-egy kocka jófajta étcsokit tettem. Mennyei, ahogy az olvadt csoki szétfolyik a körték belsejében, a tetején aranybarna és ropogós a morzsa… Megunhatatlan! 🙂

  • Hozzávalók:

13 dkg liszt
8 dkg + 2 evőkanál barnacukor
8 dkg vaj
5 szem vilmoskörte
fél tábla étcsoki
1 teáskanál fahéj

  1. A lisztet összekeverem a cukorral, hozzáreszelem a hideg vajat és kézzel gyorsan morzsásítom, hogy a vaj ne olvadjon meg.
  2. A körtéket meghámozom, félbevágom és kivájom a magházukat.
  3. A kivajazott sütőformába 3 evőkanál morzsát szórok, belerakom a körtéket vágott felükkel felfelé és megszórom a fahéjjal összekevert (2 evőkanálnyi )cukorral. Minden körte közepébe 1 -1 kocka étcsokit teszek.
  4. Rászórom a morzsát, és 175 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

2 Hozzászólás

  • En is imadom! a heten mandulas almasat keszitettem 🙂 kiprobalom a tiedet is, koszi

  • Hú, a mandulás-almás is remekül hangzik! 🙂 Az almát nyersen sajnos nem eszem meg, sült formájában viszont bárhogy…:))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum