Minden mást elsöprő sikerrel vonult végig a konyhámon a morzsás süti mánia. Gyakorlatilag júniustól heti rendszerességgel és az éppen szezonban érő gyümölcsökkel készült. Volt, hogy csak egyféle gyümölccsel, volt hogy kevertem az ízeket és színeket, volt hogy alá is tettem egy kanálnyi morzsát, volt hogy csak felülről takartam be vele. Volt hogy melegen ettem, volt hogy egész nap csak ezt ettem, de még mindig nem sikerült megunnom…:)
Elkészült az őszi variáció is körtével és étcsokival. A félbevágott körték magházának helyére egy-egy kocka jófajta étcsokit tettem. Mennyei, ahogy az olvadt csoki szétfolyik a körték belsejében, a tetején aranybarna és ropogós a morzsa… Megunhatatlan! 🙂
- Hozzávalók:
13 dkg liszt
8 dkg + 2 evőkanál barnacukor
8 dkg vaj
5 szem vilmoskörte
fél tábla étcsoki
1 teáskanál fahéj
- A lisztet összekeverem a cukorral, hozzáreszelem a hideg vajat és kézzel gyorsan morzsásítom, hogy a vaj ne olvadjon meg.
- A körtéket meghámozom, félbevágom és kivájom a magházukat.
- A kivajazott sütőformába 3 evőkanál morzsát szórok, belerakom a körtéket vágott felükkel felfelé és megszórom a fahéjjal összekevert (2 evőkanálnyi )cukorral. Minden körte közepébe 1 -1 kocka étcsokit teszek.
- Rászórom a morzsát, és 175 fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.
En is imadom! a heten mandulas almasat keszitettem 🙂 kiprobalom a tiedet is, koszi
by Delish október 10, 2009 at 07 : 00Hú, a mandulás-almás is remekül hangzik! 🙂 Az almát nyersen sajnos nem eszem meg, sült formájában viszont bárhogy…:))
by Felhőlány október 10, 2009 at 03 : 04