Koriander pesto pirított mandulával

szeptember 16 , 2015 by: Felholany Egyéb kategória

A koriander meglehetősen megosztó fűszer és zöldség – mert hogy mindkét kategóriába tartozik -, lehet nagyon szeretni és lehet nagyon nem szeretni. Valaki vagy lepiszkálja az étel tetejéről és duzzogva megeszi a többit, vagy úgy eszi, ahogyan én is gyakorlatilag kézből legelve… 😉
Nevezik még cigánypetrezselyemnek vagy csimázillatúfűnek is. 🙂 
Azon túl, hogy szerintem nagyon finom, illatos és aromás, ájurvédikus szempontból is nagyon kedvező, mindhárom testtípus bátran használhatja a koriander levelét. Ha a pesto további hozzávalóit nézem, akkor az étel tökéletes egy Vátamentesítő diétához, ugyanis mind a mandula, szezámolaj és chili is ebbe a körbe tartoznak. Kicsi kókuszkrém került még a pesto-ba, aminek az ájurvédához fűződő viszonyáról egyelőre nem tudok semmit, nem ajánlja, de nem is tiltja…. 😉
Fogyasztható al dente-re főzött tésztával és pirított mandulaforgáccsal megszórva, de kitűnő egy szelet ropogós kenyérre kenve, vagy mártogatósként zöldségekhez is.
A frissen fel nem használt pesto jól záródó üvegben, szezámolajjal felöntve a hűtőben remekül tárolható.
Ha a tudományos részét félretéve csak az élvezetre és krémes-fűszeres ízre vágyunk, íme a recept hozzá:
Hozzávalók
100 g korianderlevél
40 g hámozott mandula
15 ml szezámolaj
25 ml kókuszkrém
1 apró chili (elhagyható)
A megmosott és leszárított korianderlevelet a mandulával, szezámolajjal, sóval és chilivel botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a kókuszkrémet is és “pörgetek” még rajta néhányat.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top