Kókuszos túróhab fűszeres cseresznyével

június 15 , 2010 by: Felholany Egyéb

Nem igazán készítettem mostanában édességet néhány adag fagyi kivételével… Úgy tűnik nincs nagy baj, a desszert ismét toplistás. 🙂

Másodszor jártam úgy az idén, hogy a bevásárolt cseresznye a hűtőben „maradt” és már nem túl tökéletes állaga miatt újra kellett gondolni a fogyasztását. Tejespite vonalon indultam a tavalyi receptem után, ám időközben az egyéb fellelt maradékok hasznosítására egy pohárkrém lett belőle… A cseresznye nagy része pedig a fagyasztóba vándorolt.

  • Hozzávalók: (2 adag)

kb. 1,1 dl kókuszkrém ( 5 dkg kókusztejpor + 1 dl tej)

1 dl tejszín

25 dkg túró

2 ek. porcukor

1 tk. házi vaníliás cukor

A szirupos cseresznyéhez:

20 szem kimagozott cseresznye

2 ek. cukor

1 kk. őrölt fahéj

1 ek. Créme de Cassis likőr (feketeribizlis)

  1. A kókuszkrémet a cukorral és a túróval botmixerrel egyneműsítem. Hozzákeverem a felvert tejszínt, a krémet poharakba töltöm és jól behűtöm.
  2. A kimagozott cseresznyét a cukorral, 1 ek. vízzel, fahéjjal addíg főzöm, amíg a lé szirupos állagú nem lesz. Hozzáadom a likőrt, még egyet forralok rajta, kihűtöm és a kész túróhab tetejére kanalazom.

6 Hozzászólás

  • Hát ez valami mesés!!!

  • Csodálatos

  • Na tessék… Reggel vettem egy adag cseresznyét a piacon :-))

  • Gyönyörű

  • Csodaszép! Nagyon-nagyon finom lehet!

  • Köszönöm szépen Lányok! :))

Hozzászólás a(z) Bianka bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum