Nem igazán készítettem mostanában édességet néhány adag fagyi kivételével… Úgy tűnik nincs nagy baj, a desszert ismét toplistás. 🙂
Másodszor jártam úgy az idén, hogy a bevásárolt cseresznye a hűtőben „maradt” és már nem túl tökéletes állaga miatt újra kellett gondolni a fogyasztását. Tejespite vonalon indultam a tavalyi receptem után, ám időközben az egyéb fellelt maradékok hasznosítására egy pohárkrém lett belőle… A cseresznye nagy része pedig a fagyasztóba vándorolt.
- Hozzávalók: (2 adag)
kb. 1,1 dl kókuszkrém ( 5 dkg kókusztejpor + 1 dl tej)
1 dl tejszín
25 dkg túró
2 ek. porcukor
1 tk. házi vaníliás cukor
A szirupos cseresznyéhez:
20 szem kimagozott cseresznye
2 ek. cukor
1 kk. őrölt fahéj
1 ek. Créme de Cassis likőr (feketeribizlis)
- A kókuszkrémet a cukorral és a túróval botmixerrel egyneműsítem. Hozzákeverem a felvert tejszínt, a krémet poharakba töltöm és jól behűtöm.
- A kimagozott cseresznyét a cukorral, 1 ek. vízzel, fahéjjal addíg főzöm, amíg a lé szirupos állagú nem lesz. Hozzáadom a likőrt, még egyet forralok rajta, kihűtöm és a kész túróhab tetejére kanalazom.
Hát ez valami mesés!!!
by Adri június 6, 2010 at 10 : 43Csodálatos
by Bianka június 6, 2010 at 06 : 47Na tessék… Reggel vettem egy adag cseresznyét a piacon :-))
by Chef Viki június 6, 2010 at 07 : 58Gyönyörű
by Dia június 6, 2010 at 08 : 19Csodaszép! Nagyon-nagyon finom lehet!
by egycsipet június 6, 2010 at 08 : 27Köszönöm szépen Lányok! :))
by Felhőlány június 6, 2010 at 10 : 21