Kókuszos és mákos túró rudolf

október 30 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória


Más tollával ékeskedni nem szép dolog, nem is teszem, de ha valami jó, az jó! Ez kérem az OROSZ TÚRÓ RUDI! Legalább 10 féle ízben kapható, én most kettőt vonultatok fel a társaságból. A fóti hiperben (is) van egy orosz bolt, ezernyi finomság mellett ott kapható. Persze a “Pöttyös az igazi!”, meg alapvetően támogatom a magyar termékeket, de néha én is megbotlok… Néhány évvel ezelőtt hívták fel a figyelmemet erre a finomságra, és be kell vallanom, nekem jobban ízlett a hazai társánál… Sokkal túrósabb, sokkal krémesebb, ízesebb.
Méretileg az Óriás Rudit követi, de az étcsoki bevonata vastagabb, roppanósabb!
Vagy nem magyar találmány, vagy jól hamisítják… 🙂

8 Hozzászólás

  • Én úgy tudom, eredetileg a túró rudi orosz találmány volt, főként faggyúból – biztos a tápértéke miatt a naagy orosz télben 🙂
    A Fény utcai piac mögött és az István utcában vagy egy-egy ARBAT nevű orosz bolt, ott is lehet kapni, sok más finomsággal együtt.

    Zsuzsa

  • Zsuzsa!
    Köszönöm szépen az infót, megint tanultam valami újat! 🙂

  • Íme itt egy kis történelem : ) a túró rudiról.
    http://www.pottyos.hu/markavilag:a_turo_rudi_tortenete
    Egyszer megkóstolom. Köszi a tippet.

  • Már próbáltam házi Túró Rudi golyókat gyártani, nem volt túl sikeres, sem az állagát, sem a csokibevonatot illetően! Lehet, hogy egy ilyen szögletes, oroszos variáció jobban menne?!

  • Jesszusom, faggyúból????

    Brrrrr! Akárki találta ki, az biztos, hogy a magyar pöttyöst megkostóltatva bármilyen nem hazai illetőségűval, mindenki szerelemre lobban…
    Olyan, mint a ropi… Arra is sokszor úgy néznek, mintha valami UFO kaja lenne…:)))
    Régen, kb 10 éve volt egy kókuszos túrórudi, kék papírja volt, és abban az időben lehetett kapni Bounty tejet is… A mennyország volt maga a kettő együtt!:)))

  • Á la carte,
    de jó, köszönöm!
    Próbáld ki egyszer, megéri! 🙂

  • Vesta,
    hát, én ezt nem biztos hogy meg tudnám itthon csinálni. Valamitől nagyon krémes, puha, de mégis egyben van! 🙂

  • Szepyke,
    ebben tuti nincs faggyú! Lehet, hogy régen abból készült, de ez mennyei! Meg azért elolvastam a csomagolását is… Szeretem a magyar rudit is, az úgy jó ahogy van! De ez más… :)) A magyar kókuszosra nem emlékszem, úgy 2-3 éve kezdtem el "eszegetni" a kókuszos ételeket…

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top