Kekszmorzsában sült csirkemell csíkok sárgarépás burgonyapürével

szeptember 11 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Amilyen hosszú a cím, annyira rövid lesz a hozzá tartozó leírás. (Receptnek azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezném…) Nincs mit cifrázni rajta, mert nagyon egyszerű.
Ráadásul igen kevés időt töltök mostanában a konyhában, és akkor is próbálok valami gyorsat készíteni…
A ritkán készített dolgok közé tartozik a rántott hús. Ennek egyik oka, hogy nem vagyok hajlandó az egész lakást olajszaggal elárasztani (most sem tettem, mert a sütőben sütöttem – olaj nélkül), másrészt pedig mert soha nincs itthon zsemlemorzsa. A házi sütésű kenyér meg az utolsó morzsáig elfogy.
Nasinak való sós keksz viszont általában van itthon. Még a zacskójában egy klopfoló segítségével morzsásra törtem és ebbe forgattam a csirkemell szeleteket.
A burgonyapürének meg egészen egyszerűen szerettem volna valami napsütötte színt kölcsönözni. Ha már napsütésben nem tudom fotózni… 🙂
Kekszmorzsában sült csirkemell csíkok
  • Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
liszt
2 db tojás
sós keksz darabosra törve
  1. A csirkemellet csíkokra vágom (nem sózom mert a keksz sós!) és a hagyományos módon először lisztbe, majd tojásba, végül az összetört kekszmorzsába forgatom.
  2. Alufóliával kibélelt tepsibe fektetem a szeleteket és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Sárgarépás burgonyapüré
  • Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 szál sárgarépa
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1-1,5 dl tej
2-3 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
frissen reszelt szerecsendió
bors
  1. A meghámozott burgonyát és sárgarépát egyforma nagyságúra darabolom és sós vízben puhára főzöm.
  2. Számozott felsorolásLeszűröm, majd egy burgonyatörővel összetöröm. Hozzáadom a vajat, tejszínt, tejet (a kívánt állag eléréséig), parmezánt, szerecsendiót reszelek hozzá, sózom és borsozom.

6 Hozzászólás

  • Jó ötlet a kekszmorzsa! 🙂

  • Nagyon ötletes, ki fogom próbálni. Finom lehet

  • Valami egész hasonlót ebédeltünk ma 🙂 Természetesen sütőben sütve!

  • Trendo,
    a szükség néha változtatásokat hoz. Bár nem hiszem, hogy én találtam volna fel ennek az alkalmazását… 🙂

  • Bianka,
    örülök, hogy tetszik! 🙂 Köszi!

  • Chef Viki,
    hasonlóképpen járt az agyunk! 🙂
    Nekem nagyon bejött ez a sütőben sütés. Viszonylag szagmentes, és mosogatni/takarítani is kevesebbet kell utána. :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top