Amilyen hosszú a cím, annyira rövid lesz a hozzá tartozó leírás. (Receptnek azért a legnagyobb jóindulattal sem nevezném…) Nincs mit cifrázni rajta, mert nagyon egyszerű.
Ráadásul igen kevés időt töltök mostanában a konyhában, és akkor is próbálok valami gyorsat készíteni…
A ritkán készített dolgok közé tartozik a rántott hús. Ennek egyik oka, hogy nem vagyok hajlandó az egész lakást olajszaggal elárasztani (most sem tettem, mert a sütőben sütöttem – olaj nélkül), másrészt pedig mert soha nincs itthon zsemlemorzsa. A házi sütésű kenyér meg az utolsó morzsáig elfogy.
Nasinak való sós keksz viszont általában van itthon. Még a zacskójában egy klopfoló segítségével morzsásra törtem és ebbe forgattam a csirkemell szeleteket.
A burgonyapürének meg egészen egyszerűen szerettem volna valami napsütötte színt kölcsönözni. Ha már napsütésben nem tudom fotózni… 🙂
Kekszmorzsában sült csirkemell csíkok
- Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
liszt
2 db tojás
sós keksz darabosra törve
- A csirkemellet csíkokra vágom (nem sózom mert a keksz sós!) és a hagyományos módon először lisztbe, majd tojásba, végül az összetört kekszmorzsába forgatom.
- Alufóliával kibélelt tepsibe fektetem a szeleteket és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Sárgarépás burgonyapüré
- Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 szál sárgarépa
2 dkg vaj
1 dl tejszín
1-1,5 dl tej
2-3 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
frissen reszelt szerecsendió
só
bors
- A meghámozott burgonyát és sárgarépát egyforma nagyságúra darabolom és sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm, majd egy burgonyatörővel összetöröm. Hozzáadom a vajat, tejszínt, tejet (a kívánt állag eléréséig), parmezánt, szerecsendiót reszelek hozzá, sózom és borsozom.
Jó ötlet a kekszmorzsa! 🙂
by trendo szeptember 9, 2010 at 03 : 55Nagyon ötletes, ki fogom próbálni. Finom lehet
by Bianka szeptember 9, 2010 at 03 : 56Valami egész hasonlót ebédeltünk ma 🙂 Természetesen sütőben sütve!
by Chef Viki szeptember 9, 2010 at 05 : 30Trendo,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 04 : 11a szükség néha változtatásokat hoz. Bár nem hiszem, hogy én találtam volna fel ennek az alkalmazását… 🙂
Bianka,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 04 : 12örülök, hogy tetszik! 🙂 Köszi!
Chef Viki,
by Felhőlány szeptember 9, 2010 at 04 : 13hasonlóképpen járt az agyunk! 🙂
Nekem nagyon bejött ez a sütőben sütés. Viszonylag szagmentes, és mosogatni/takarítani is kevesebbet kell utána. :))