Kecskesajtos-spenótos rétes

szeptember 18 , 2015 by: Felholany Egyéb

1 éve tartó spenót és céklafogyasztási tilalmam hivatalosan is fel van oldva! 😉 Nehéz volt mert mindkettőt nagyon szeretem, de becsületesen betartottam a figyelmeztetést. Most viszont rohantam a piacra friss spenótért és bébicékláért. 
Ennek a rétesnek egy változatát gyakran ettük Ausztriában, nagyon szerettem, most kicsit átalakítva készítettem. Krémes kecskesajttal, mozzarellával, friss édes paradicsommal, ropogósra sütött leveles tésztában.
Hiba volt nem kiautózni Pilisszentkeresztre a Fülöp Kecskefarmra sajtot venni, megtanultam a leckét. Ára ellenére elég silány minőségű volt a marketben vásárolt krémsajt… A rétes azért elfogyott… 🙂
Hozzávalók
1 rúd kinyújtott leveles tészta
20 dkg friss spenót (vagy fagyasztott, kiengedés után jól kinyomkodva)
10 szem apró, édes fürtös paradicsom
2 gerezd fokhagyma
20 dkg kecske krémsajt
2 gombóc mozzarella
1 felvert tojás
3 ek. olívaolaj
só, bors
Felhevített serpenyőbe dobom az apróra vágott fokhagymát és 1 perc múlva rádobom a megmosott és leszárított spenótleveleket. Picit hagyom hogy megfonnyadjon, rádobom a felkockázott paradicsomot, sózom és borsozom. Néhány perc párolás-fonnyasztás után a tűzről levéve hagyom kihűlni.
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A spenótos alaphoz keverem a krémsajtot és a kockára vágott mozzarellát, ízlés szerint sózom, borsozom.
Kitekerem a leveles tésztát, a tészta hosszában középre halmozom a tölteléket, ráhajtom a tészta egyik oldalát, majd a másikat (vagy feltekerem) és óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Alulra kerül az a rész, ahol a tésztaszélek találkoznak. Megkenem a felvert tojással és 30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütöm.

3 Hozzászólás

  • Miért volt a cékla és spenót tilalom?

  • Mert vesekristályaim voltak, azokat pedig a spenót és a cékla táplálja… 1 év után elmúltak, hasznos volt az étkezésből való kiiktatásuk, most ehetem tovább mindkettőt, de módjával…. 🙂

  • Örülök, hogy sikeres volt a kúrád:)) Céklát szinte mindennap eszem – most már a Bittvaparti Édenkertből, sajátot – de nagyon nem szeretném, ha ilyen jellegű panaszokat okozna.

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum