Kapros-sajtos puffancs birsalmával

november 13 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Gyermekkorom óta nem ettem birsalmát, sőt évek óta nem is futottam bele. Kompótként és birsalmasajtként ismertem, de olyan sokféle recept került fel mostanában a netre, hogy kedvet kaptam a kísérletezgetéshez. Ehhez addig mentem, míg meg nem találtam a főszereplőt. 🙂
Persze most sem tudtam kivárni, hogy elkészüljenek azok az “1 órán túli” ételek, amiket lementettem, most, rögtön és azonnal alkotni szerettem volna!
Házi készítésű kapros sajt és levelestészta volt a fagyasztóban, turbó fokozaton felolvasztottam őket és 20 perc múlva már készen voltak a puffancsok.
A zöldfűszeres sajt és a savanykás, sült birsalma nagyon jól kiegészítették egymást.

  • Hozzávalók:
1 cs. levelestészta
15 dkg zöldfűszeres sajt
1 közepes birsalma
1 tojás
napraforgómag
  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom a levelestésztát, derelyevágóval 10×10 cm-es darabokra vágom.
  3. Vékonyan felszeletelem a meghámozott birsalmát, egy-egy szeletet teszek a tésztára, és rámorzsolok egy darab sajtot.
  4. Villával felverem a tojást, megkenem a tészta szélét hogy jól összetapadjon, félbe hajtom majd összenyomkodom.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, vékonyan megkenem tojással, megszórom a magokkal és kb. 15 perc alatt készre sütöm.

8 Hozzászólás

  • Bátor párosítás, de a sajt gyümölccsel nekem mindig ízlik-ez is isteni lehet!!

  • hu ez szuper lehet! en se ettem mar birsalmat ezeregyeve 🙁 kiprobalom ezt!

  • Kapor és birsalma? Izgalmas párosítás, szívesen megkóstolnám! 🙂

  • Trinity,
    nem vagyok a megszokások embere, korábban sima almát és sajtot sütöttem hasonlóképpen, de ez megint más lett! 🙂

  • Delish,
    keress gyorsan birsalmát, kár lenne kihagyni! 🙂

  • Limara,
    küldök Neked, bár frissen az igazi! Akik készítik ezt a sajtot, olyan egyedi fűszerezést is vállalnak amit a megrendelő kér… 🙂 A kaprosat általában rántott sajtnak használjuk, mert nem folyik szét. Egyáltalán nem erőszakos az íze, csak sejteti a kaprot, amit én alapból is nagyon szeretek! :o)

  • A kaprot leszámítva egészen jól hangzik. 🙂

  • Puszedli,
    bármilyen sajttal helyettesíthető!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top