Gyermekkorom óta nem ettem birsalmát, sőt évek óta nem is futottam bele. Kompótként és birsalmasajtként ismertem, de olyan sokféle recept került fel mostanában a netre, hogy kedvet kaptam a kísérletezgetéshez. Ehhez addig mentem, míg meg nem találtam a főszereplőt. 🙂
Persze most sem tudtam kivárni, hogy elkészüljenek azok az „1 órán túli” ételek, amiket lementettem, most, rögtön és azonnal alkotni szerettem volna!
Házi készítésű kapros sajt és levelestészta volt a fagyasztóban, turbó fokozaton felolvasztottam őket és 20 perc múlva már készen voltak a puffancsok.
A zöldfűszeres sajt és a savanykás, sült birsalma nagyon jól kiegészítették egymást.
- Hozzávalók:
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- Lisztezett deszkán vékonyra nyújtom a levelestésztát, derelyevágóval 10×10 cm-es darabokra vágom.
- Vékonyan felszeletelem a meghámozott birsalmát, egy-egy szeletet teszek a tésztára, és rámorzsolok egy darab sajtot.
- Villával felverem a tojást, megkenem a tészta szélét hogy jól összetapadjon, félbe hajtom majd összenyomkodom.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, vékonyan megkenem tojással, megszórom a magokkal és kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Bátor párosítás, de a sajt gyümölccsel nekem mindig ízlik-ez is isteni lehet!!
by trinity november 11, 2009 at 12 : 06hu ez szuper lehet! en se ettem mar birsalmat ezeregyeve 🙁 kiprobalom ezt!
by Delish november 11, 2009 at 12 : 45Kapor és birsalma? Izgalmas párosítás, szívesen megkóstolnám! 🙂
by Limara november 11, 2009 at 07 : 42Trinity,
by Felhőlány november 11, 2009 at 09 : 20nem vagyok a megszokások embere, korábban sima almát és sajtot sütöttem hasonlóképpen, de ez megint más lett! 🙂
Delish,
by Felhőlány november 11, 2009 at 09 : 21keress gyorsan birsalmát, kár lenne kihagyni! 🙂
Limara,
by Felhőlány november 11, 2009 at 09 : 27küldök Neked, bár frissen az igazi! Akik készítik ezt a sajtot, olyan egyedi fűszerezést is vállalnak amit a megrendelő kér… 🙂 A kaprosat általában rántott sajtnak használjuk, mert nem folyik szét. Egyáltalán nem erőszakos az íze, csak sejteti a kaprot, amit én alapból is nagyon szeretek! :o)
A kaprot leszámítva egészen jól hangzik. 🙂
by Puszedli november 11, 2009 at 06 : 07Puszedli,
by Felhőlány november 11, 2009 at 08 : 40bármilyen sajttal helyettesíthető!