Egy újabb nyers cukkinisaláta, másodszor. Az első natúr itt. Ezúttal joghurtosan, de mos is zöldfűszerekkel. A hétvégi pulykapecsenye mellé kitűnő volt. És mivel kedvelem a csípős-erős ételeket, pici piros chilipaprikával dobtam fel.
Hozzávalók:
4-5 db bébi cukkini
1 nagy doboz natúr joghurt
só, bors
1 marék vágott petrezselyem
1 marék kapor
1 gerezd fokhagyma
pici olívaolaj
ízlés szerint chilipaprika
- A cukkinit vékony csíkokra vágom.
- A joghurtot összekeverem az apróra vágott zöldfűszerekkel, hozzáreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és összekeverem a cukkinivel.
- Legalább fél órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Az a bánatom, hogy nálunk már csak giga méretű cukkiniket látok-pedig ez a saláta nagyon tetszik, szívesen megkóstolnám!!!
by trinity szeptember 9, 2009 at 09 : 39A kompozíció is szép!!!
De szép!!!
by Vesta szeptember 9, 2009 at 08 : 23Trinity!
Ha frissen van szedve, lehet hogy a giga is jó, csak "kimagozva"! Én annyira rákattantam az idén, hogy örülök, hogy a Lidl-ben és a hiperekben is van folyamatosan (Bp.).
Vesta!
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 06 : 25Köszönöm szépen!
Bár nekem annyira nem tetszik ez a kép, kicsit beszürkült. Persze a tetőteremben nincs sem erkély, sem terasz, így a természetes fényeket nem tudom előnyömre fordítani, pláne hogy korán sötétedik. De majd kitalálok valami okosságot erre is. 🙂
Szia!
by ZuccheroFilato szeptember 9, 2009 at 07 : 13Gratulàlok a blogodhoz meg a receptekhez!
A Rozmaringos pulykasult-ot abszolute ki kell pròbàlnom!
Ha nem vagy ellene a blogodat linkelem!
Szia ,Aniko
http://paprikapaprikahu.blogspot.com/
Szia Anikó!
Köszönöm szépen!
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 12 : 49Örülök, hogy tetszik a recept, jó étvágyat kívánok majd hozzá! 🙂
És örülök, ha belinkeled!
Szép napot!