Nincs még érkezésem nagyobb volumenű főzésekre és mivel a piacon igen nehezen tudok ellenállni a zöldségeknek és gyümölcsöknek ezeket részesítem előnyben. Időnként sikerül nagyobb mennyiséget bevásárolni mint ami reálisan elfogyhat így most karfiolt eszem 2-3 napig… Jobban körülnézve lapult még mellette egy fél édesburgonya és egy fél csokornyi kapor is. Friss harcsafilét vásároltam, persze ebből vagy úgy általában a halból még nem igazán sikerült túlvásárolnom magam, pedig szeretem is, de csak módjával.
Hozzávalók:
afrikai harcsafilé – személyenként 10-15 dkg
fűszerkeverék halhoz
néhány szelet citrom-, lime karika
kapor
olívaolaj
A csőben sült körethez:
édesburgonya
karfiol
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán
kapor
só, bors
szezámmag, lenmag
A halszeleteket megszórom a fűszerkeverékkel, citrom és/vagy lime karikákat fektetek rá kaporral együtt, meglocsolom olívaolajjal és sütőpapírba csomagolom. A sütőpapír széleit körben behajtogatom, hogy sülés közben az illatok és ízek is bent maradjanak és a hal se száradjon ki.
Felkarikázom az édesburgonyát, apró rózsáira szedem a karfiolt és olívaolajjal kikent formába rakosgatom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott kaprot, egy kevés reszelt parmezánt , belereszelem a gerezd fokhagymát is és ráöntöm a zöldségekre. Még egy kicsit sózom (a zöldségeket nem főztem elő), megszórom reszelt parmezánnal, kapor szálakkal, szezám- és lenmaggal.
175 fokra előmelegített sütőben kb.30-35 percig sütöm.
A mennyei ízeket a számban érzem…Nagyon szépen tálaltad!
by bodzazsuzsa május 5, 2014 at 04 : 28Köszi! Ezért aztán rendre szinte majdnem mindent kihűlve eszek… 🙂
by Felhőlány május 5, 2014 at 02 : 32