Kakukkfüves-zöldséges tésztasaláta

július 23 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Végre napsütötte, ízes, színes paradicsomokat lehet venni! Nem mondom, hogy télen időnként nem estem csapdába, és nem vettem paradicsomot, na de a mostaniak köszönőviszonyban sincsenek a téli társaikkal. Szerencsére! 🙂
Ha lehet választani, akkor elsősorban fürtös és aprószemű legyen. De lehet gömbölyű vagy éppen hosszúkás, vagy piros és sárga, bár már lilát és csíkosat is láttam. Mindegy, csak paradicsom legyen! Úgy vagyok vele, mint Gombóc Artúr a csokival… 🙂

Továbbra is hideg tésztasaláta, 10 perc alatt összedobható, másnap a fogyasztás előtt csak a mozzarellát és a paradicsomot kell rádobálni. Az igazat megvallva, ha bármilyen zöldsalátát vagy egyéb salit készítek, a paradicsomot csak közvetlenül tálalás előtt adom hozzá, így nem áztatja el a salátát.

  • Hozzávalók:

25 dkg tészta
1 zsenge (sárga) cukkini
1 db kápia paprika
2 kis gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj (bőkezűen, mert mindhárman szeretjük: a tészta, a cukkini és én…)

bors
friss kakukkfű
1 csomag mini mozzarella
paradicsom vegyesen

  1. A megmosott cukkinit hosszában negyedelem, felszeletelem, a paprikát hasonlóan, de a magokat eltávolítom.
  2. Serpenyőben olívaolajat melegítek, belereszelem a fokhagymát és kb. 1 percig párolom. Hozzáadom a cukkini és paprika szeleteket, sózom, borsozom és további 4-5 percig sütöm. A végén hozzáadok néhány szál (sok) kakukkfű levelet (leszárazva).
  3. Megfőzöm a tésztát, leszűröm, hozzákeverem a zöldségeket, ízlés szerint sózom, borsozom, behűtöm.
  4. Tálalás előtt félbevágott mini mozzarella golyókkal és negyedelt paradicsomszeletekkel díszítem.

Egy jó pohár jéghideg Cider-t ajánlok mellé.

27 Hozzászólás

  • De jó vidám képek 🙂

  • A paradicsom nagy kedvenc, nálam is minden mennyiségben jöhet. Csoki helyett is!

  • Gyönyörű!!!!!!!!Imádom az ilyen salátákat!

  • Mennyire gyönyörű fotók, uramisten!!!

    Egyébként meg I love kakukkfű 🙂

  • Gyönyörű, nem is találok szavakat…

  • hogy dicsekedjek kicsit: ilyen szépséges sárga és piros paradicsomok termenek az erkélyemen!
    bár most ebédeltem, ebből még utána tudnék küldeni egy adagot

  • A paradicsomos fotó a rafináltan hozzá válogatott kockás konyharuhával – levett a lábamról, nem tagadom, bár én egy kérges lelkű, mogorva manus vagyok.
    Ha még azt is elárulnád, hol vetted a salátádba azt a dekoratív tésztát… utána jönnék Neked eggyel 🙂

  • Nagyon csábító, gyönyörű képek!:)

  • Rendelnék egy adagot, ha maradt belőle. 🙂
    Én még sajnos sárga paradicsomot sem tudok beszerezni, (vidéki élet nehézségei), nemhogy csíkosat!!!
    De pirosból van bőven a kertben, csak úgy magában is eszem, nagy melegben irtó jól esik.

  • Elájultam a szép fotódtól, mennyei!:-)))

  • Lúdanyó,
    köszönöm szépen!
    Tökéletesen tükrözi a hangulatomat… 🙂

  • Zsuzsa,
    csoki van télen is, de ilyen paradicsom nincs… :))

  • Pocak Panna,
    köszönöm szépen! 🙂
    Hát most már én sem tudnám letagadni, hogy nálam is ezek mennek… 🙂

  • Chef Viki,
    köszi, a paradicsomok tehetnek róla! ;o)
    Kakukkfű pedig lesz még mostanában, ha a szomszéd macska le nem legeli az ablakomból… :))

  • Bianka,
    nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! 🙂

  • Lilla,
    nagyon sárga irigykedő smile… :O)
    Az a tuti, erkélyen paradicsomot nevelni! Nekem is szép emlékeim vannak… 🙂
    Most pedig egy szuper zöldségesem… ;o)

  • Trendo,
    bevallom, volt némi "szándékosság" is a megtervezésben, ám végül hirtelen felindulásból lett ez ami… 🙂
    Nem lehetsz Te annyira kérges lelkű mogorva manus, ha néhány szem paradicsommal le lehet venni a lábadról… ;o)
    Na igen, sok "hibámat" bevallottam már itt a blogon, ezek közé sorolandó az, hogy a szép formájú, különleges(ebb) száraztésztáknak sem tudok nagyon ellenállni… Ez egy tavaly őszi -elfelejtett- beszerzés, ami csendben lapult a szekrényben. Valamelyik négybetűsben vettem… (A..i vagy L..l -megnézem majd a zacskón)

  • Limara,
    köszönöm szépen! 🙂

  • Thrini,
    van még egy szolíd adag… 🙂
    A célnak a piros paradicsom is tökéletesen megteszi, ha pedig egyenesen a saját kertből jön, nos azt nem lehet überelni… :))

  • Andi/cuki,
    aranyos vagy, köszönöm szépen! 🙂

  • Tyű micsoda képek! 🙂
    Gyönyörűek, és milyen finom étel.

  • Jaaaajjj, fantasztikusan gyönyörűek!!! Nagyon tetszik! Az étel is és a fotók is!!! Gratula! :)))

  • Paradicsommal magában nem is, de egy ilyen kedves arccal, kreatív bloggal és jól komponált képekkel már igen. 🙂

  • Azta, micsoda gyönyörű fotók!

  • Raindrop,
    köszönöm szépen! 🙂

    Ildinyó,
    köszi! 🙂 Megihlettek a gyönyörű ribizlis képeid! :))

    Trendo,
    remélem, a jövőben sem okozok majd csalódást! ;o)
    Egyébként megnéztem a tészta csomagolását, határozottan Lidl termék…

    Csibe,
    nagyon köszönöm, aranyos vagy! 🙂

  • Jaj, de kedves vagy!!! Irulok-pirulok!! 😀

  • Ildinyó,
    azok a fotók azóta el is nyerték méltó jutalmukat…. :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top