Az egyik „Pancs”- olás végeredménye, amikor egy fél kosárnyi különböző méretű, formájú, színű bébi cukkinit szereztem be, sok esetben virággal együtt. Falatnyi apróság, inkább csak előételnek, vagy köretnek hasznosítható (leszámítva az én mini étvágyamat, ahol ez főételnek is elegendő). A gömbök bármivel tölthetőek, sajtkrémmel, ízesített túróval, darált husival, tonhallal, tojással, stb… Hasonlót már készítettem a nyáron itt. A lehetőségeknek csak a fantáziánk szabhat határt.
Kikaparom a cukkinik belsejét, sózom, megszórom pici borsikafűvel, megtömködöm mozzarellával, egy kis só és kakukkfű a tetejére, rá a kupakok és már mehet is a sütőbe. 20 perc alatt a nagyon zsenge cukkini megpuhul de nem esik szét és a sajt a közepében lágyan megolvad.
0 Hozzászólás