Kakukkfüves karfiol krémleves

január 30 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Ismét egy krémleves azon elhatározásból, hogy minden elérhető zöldségből kipróbáljam, végigfőzzem a sort. Ezúttal a karfiol a soros, és Palócprovence valamint az Ő Francia karfiol krémlevese volt az ihlető.
Persze picit most is változtattam az adott recepten, hiszen tejfölt elfelejtettem venni és ennek hiányában, illetve mert a tejszínt nagyon kedvelem, ez utóbbival krémesítettem a levest.
Egy karfiolrózsát a főzés után félretettem és tálaláskor felszeletelve a leves tetejére csúsztattam.
  • Hozzávalók:

1 kis fej karfiol
1 l zöldségleves alaplé (most bio zöldségleves kockából…)
3 dkg vaj
1 dl tejszín

bors
szerecsendió
kakukkfű

  1. Az alaplében puhára főzöm a megmosott és rózsáira szedett karfiolt.
  2. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a vajat és a tejszínt. Szerecsendiót reszelek bele, 1 kiskanálnyi kakuffűvel, pici borssal ízesítem, ízlés szerint sózom és krémesítem.

6 Hozzászólás

  • Imádom a karfiolt!!
    Nagyon tavasziasra sikeredet ez a kép 😀 ezen az igen csak havas napon! Látom a kakukkfüvet ti is szeretitek:)))

  • Fincsi lehetett! Már én is vágyom valami jó kis levesre, a héten még nem főztem. Sztem krémlevest készítek én is. Még nem tudom miből… Szétnézek a hűtőben.

  • Krisztina,
    veszélyes dolog nálam is a karfiol, mert nagy önuralom kell hozzá, hogy ne egyem meg miután megfőtt, annyira szeretem… 🙂
    Követelem a tavaszt, remélem ezektől a színektől végre idetalál… A kakukkfű pedig… hát igen… most nagy kedvenc… 🙂

  • Thrini,
    igazából ez még múlt vasárnap készült… A krémleves nálunk "mindent visz"… és gyakorlatilag bármiből elkészíthető… :))

  • Levesben nem szeretem a karfiolt, de az a kép.. Milyen szép lett!:)

  • Szepyke,
    bár az időjárás még Neked dolgozik – most is havazik -, azért én már kicsit a tavaszra gyúrok… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top