Ismét egy krémleves azon elhatározásból, hogy minden elérhető zöldségből kipróbáljam, végigfőzzem a sort. Ezúttal a karfiol a soros, és Palócprovence valamint az Ő Francia karfiol krémlevese volt az ihlető.
Persze picit most is változtattam az adott recepten, hiszen tejfölt elfelejtettem venni és ennek hiányában, illetve mert a tejszínt nagyon kedvelem, ez utóbbival krémesítettem a levest.
Egy karfiolrózsát a főzés után félretettem és tálaláskor felszeletelve a leves tetejére csúsztattam.
- Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
1 l zöldségleves alaplé (most bio zöldségleves kockából…)
3 dkg vaj
1 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
kakukkfű
- Az alaplében puhára főzöm a megmosott és rózsáira szedett karfiolt.
- Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a vajat és a tejszínt. Szerecsendiót reszelek bele, 1 kiskanálnyi kakuffűvel, pici borssal ízesítem, ízlés szerint sózom és krémesítem.
Imádom a karfiolt!!
by L.Krisztina január 1, 2010 at 05 : 18Nagyon tavasziasra sikeredet ez a kép 😀 ezen az igen csak havas napon! Látom a kakukkfüvet ti is szeretitek:)))
Fincsi lehetett! Már én is vágyom valami jó kis levesre, a héten még nem főztem. Sztem krémlevest készítek én is. Még nem tudom miből… Szétnézek a hűtőben.
by Thrini január 1, 2010 at 06 : 41Krisztina,
by Felhőlány január 1, 2010 at 06 : 45veszélyes dolog nálam is a karfiol, mert nagy önuralom kell hozzá, hogy ne egyem meg miután megfőtt, annyira szeretem… 🙂
Követelem a tavaszt, remélem ezektől a színektől végre idetalál… A kakukkfű pedig… hát igen… most nagy kedvenc… 🙂
Thrini,
by Felhőlány január 1, 2010 at 06 : 48igazából ez még múlt vasárnap készült… A krémleves nálunk "mindent visz"… és gyakorlatilag bármiből elkészíthető… :))
Levesben nem szeretem a karfiolt, de az a kép.. Milyen szép lett!:)
by szepyke január 1, 2010 at 09 : 01Szepyke,
by Felhőlány január 1, 2010 at 09 : 23bár az időjárás még Neked dolgozik – most is havazik -, azért én már kicsit a tavaszra gyúrok… :))