Kakukkfüves-fetás lepény

április 16 , 2010 by: Felholany Egyéb

Ismét egy, a fáradt hétköznapok vacsoráiból. Minden kritériumnak megfelel: gyors, meleg, sós-ropogós és finom. A maga egyszerűségében annyira finom, hogy másnap este ismétlést követelt. Néhány szem kényszerérett paradicsom eltüntetésére is alkalmas volt, bár megjegyzem, hogy ez is inkább a napon érett édes paradicsomból lesz a legjobb, ám az elmúlt esős, borongós napokat ellensúlyoznom kellett egy kis piros színnel… A karamellizálódott, finoman megsült lilahagyma egyensúlyba hozta az édeskés ízt is.

Az ötlet Dolce Vita oldaláról származik, annyi változtatással, hogy kisebb mennyiségben, 1 személyes adagra számolva. Nem is recept, hiszen néhány hozzávaló egymásra pakolásával alakul és ízlés szerint bármi kerülhet még hozzá, rá, helyette… 🙂

  • Hozzávalók: (1 személyes adag)

1 cs. friss levelestészta (275 g) harmada
6-8 szem koktélparadicsom
1 kis fej lilahagyma
6-8 dkg feta vagy feta jellegű krémfehér sajt
csipet só
kakukkfű
olívaolaj

  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a tésztát, rápakolom a felszeletelt paradicsomot, lilahagymát, fetát, picit sózom (óvatosan, mert a feta is sós!), rászórom a friss kakukkfű leveleket és néhány ágacskát.
  3. Meglocsolom kb. 3 ek. olívaolajjal és 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

12 Hozzászólás

  • Egyszerűen isteni!! Imádnám nagyon, kár hogy a leveles tésztát nem ehetem. Annyira guszta….

  • Gyorskajának kiváló!

  • Ez biztos szupi lehet kelt tésztával is! nagyon guszta!:-))

  • Andi,
    köszönöm szépen! Miért nem ehetsz levelestésztát…?

    Bodzazsuzsa,
    egynek elmegy… 🙂

    Andi/cuki,
    jó ötlet, az gyakorlatilag pizza. Simán! 🙂

  • Pazar. Egyszerű és nagyszerű!

  • Csodálatos mennyei lehet

  • Szepyke,
    köszönöm szépen! Pazarnak azért nem mondanám, de tényleg nagyszerű! 🙂

  • Bianka,
    köszönöm :))

  • Minden hozzávalóját külön-külön is szeretem! Na de együtt… Juj de jó!

  • Minden lepényedet imádtam eddig! 🙂
    Gyönyörűek!

  • Chef Viki,
    ja-ja… nyersen is "párologtak" az alkatrészek "kiskatona" formájában bőven mire összeállt a végeredmény… 🙂

  • Raindrop,
    köszönöm szépen, aranyos vagy! 🙂

Hozzászólás a(z) Bianka bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum