Kakukkfüves csirkemájpástétom

január 27 , 2010 by: Felholany Egyéb


Elég rosszul indult ez a hét (legalábbis nálam)… Ami vigasztal, hogy jövő héttől már februárt írunk, és talán megyünk kifelé ebből a nyomasztó télből is… Bár úgy hallottam, hogy ígérnek nagy havazást… 🙁 Rendben van, inkább februárban essen mint májusban….
A hideg idő miatt még mindig erősen, vagy erősebben fűszerezett ételek készülnek és a reggeliket sem tudom elintézni egy joghurttal vagy banánnal, valami ütősebb szükséges ahhoz, hogy életre keljek.
Hosszú ideje nem veszek boltban májkrémet, hiszen itthon is gyorsan elkészíthető, tudom mi van benne, és akár kiskanállal is lehet enni (naná! hogy szoktam) annyira finom… 🙂
Mióta szeptemberben megvettem a csodás pástétomos tálkámat, és először készítettem házilag májast, gyakorlatilag folyamatosan készül mindenféle variációban.
Most vaj helyett finom pecsenye libazsírt használtam, kakukkfűvel ízesítettem, és a krémesebb állag eléréséhez tejszínt is adtam hozzá. Még szombaton készült, Delish blogján is láttam, egyre járt az agyunk… 🙂
  • Hozzávalók:

30 dkg csirkemáj
3+2 ek. libazsír
1 salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín

bors
kakukkfű

  1. 3 evőkanálnyi libazsírban megfonnyasztom az apróra vágott salotta hagymát majd hozzáreszelem a fokhagymát is.
  2. Rádobom a hártyáitól megtisztított, feldarabolt csirkemájat és kb. 15-20 perc alatt megsütöm.
  3. Sózom, borsozom, hozzácsipkedem 2 ág kakukkfű levelét, botmixerrel pürésítem.
  4. Hozzáöntöm a tejszínt és a krémes állagig tovább mixelem.
  5. Tálkába kanalazom a pástétomot, majd a tetejét felöntöm a megolvasztott 2 evőkanálnyi libazsírral, hogy ne barnuljon meg.

8 Hozzászólás

  • Milyen érdekes, hogy én meg éppen kímélőbbeket készítek, bár közrejátszik benne a fránya betegség, ami eléggé elhúzódik, sajnos. Egyébként a máj- és húspástétom-variációk, különböző fűszerezéssel vendéglátásom "alapkövét" képezik. Szerintem is isteniek!

  • Jaj de jól néz ki! Imádom a kakukkfüvet 🙂

    Hétfő-kedd: full depresszióban telt, túltelítődtem a szürkeséggel és sötétséggel 🙁 Napelemmel működök, nincs mese!

  • Érdekes a tejszínes megoldás. Nem romlik meg később a pástétom? Vagy nincs is rá ideje?

  • Zsuzsa,
    most már gyógyuljatok meg gyorsan! ;o) Én tavasztól-őszig elvagyok salátán, de télen kellenek a "nehéz" ízek. Madárétkű vagyok, így a karácsony sem hagyott -kilókban- maradandó nyomot… 🙂

  • Chef Viki,
    köszönöm szépen! Nagyon megdobta a kakukkfű… Érdekes, hogy régebben valamiért nem szerettem, most meg folyamatosan kell hogy legyen az ablakban egy cserépnyi…:)
    Igen, egy kiadós (nap)fényterápia sokat lendítene a hangulatunkon…:))

  • "Saját levében" 🙂
    30 dkg májból készült, esélye sem volt megromlani (én kiskanállal is ettem), viszont a tejszíntől krémesebb, lágyabb lett! 🙂

  • Jaj, kellett nekem benézni… Felnyögtem a gyönyörűűűűűűűűségtől!:)

  • Jol nez ki! Most mar csak nekem muszaj lesz beszereznem egy csini pastetomos talkat, mese nincs 🙂 olyan finomsagos!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum