Kakukkfüves barna csiperke pirítóson

április 30 , 2010 by: Felholany Egyéb

Ma Chef Viki oldalán olvastam egy zseniális gombás receptet, egészen pontosan szegfűgombásat! Annyira felpörgetett a dolog, noha nem rajongok a gombáért (de időnként jóízűen megeszem… ), hogy délután gombavadászatra indultam. Szegfűgomba helyett kénytelen voltam beérni a csiperkével, abból is a barnával. Ahhoz képest, hogy a héten olyan egyszerű ételeket, mint pl. a borsófőzelék sikerült mesteri szinten ehetetlenné alkotnom, ebből a gombából nagyon finomat kanyarítottam a 10 perces vacsora kategóriában.
Jól behűtött száraz fehérborral kitűnő gyors vacsora.
  • Hozzávalók: (személyenként)
10 dkg barna csiperke
2 dkg vaj
2 ek. olívaolaj
bors
kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
bagett
  1. A megmosott és felszeletelt csiperkét kb. 4-5 perc alatt pirosra sütöm a vaj-olívaolaj keveréken.
  2. Borsozom és amikor már szép piros, hozzáadom a kakukkfű leveleket, sózom.
  3. Friss bagettből ujjnyi szeleteket megpirítok, bedörzsölöm fokhagymával, ráhalmozom a gombát és meglocsolom a vajas-olívás lével.

12 Hozzászólás

  • "örülök" hogy nem csak nekem vannak olyan napjaim, amikor semmi sem sikerül a konyhában…
    eza gombás bagett nagyon guszta!

  • Imádom, és gyönyörű lett. 🙂
    Annyira egyszerű, és mégis olyan finom. Meg is csinálom holnap, van itthon csiperke, igaz nem barna.

  • Nagyon guszta, beleharapnék egy ilyen pirítósba nyomban:)))))

  • Nagyon szeretem az ilyen kajákat:) , kérhetek belőle? 🙂

  • Hű azt a mindenit, de jó, nagyon guszta. Imádom a gombát

  • Lilla,
    ezen a héten nagyon nem kellett volna fakanalat fogni a kezembe, de ennyi belefér…
    Pláne, hogy ezzel a vacsorával jóvá tettem bűneimet… 🙂

  • Raindrop,
    köszönöm szépen! Ugye milyen finom? :))

  • Ízlésszindróma,
    10 perc és nyomban kész is van! Köszönöm! :))

  • Ami,
    természetesen!… küldenék ha maradt volna… 🙂

  • Bianka,
    köszönöm szépen! Én eddig nem rajongtam túlzottan a gombáért, de ez most megváltozni látszik… :))

  • :-))

  • Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Hozzászólás a(z) Lilla bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum