A tökéletes keksz. Nem véletlen, hogy mindenki által – aki már legalább egyszer megsütötte, vagy kóstolta – istenített keksz. A recept a Szakácsok könyvéből való, ahogy ott meg van írva, ropogós, könnyű és nagyon omlós. Abszolút kísérője egy délutáni habos kávénak.
- Hozzávalók 40 darabhoz:
260 g finomliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
250 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
1 nagyon tojásfehérje
csipetnyi só
- A lisztet és a kakaóport egy tálba szitálom.
- A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosítom, hozzáadom a porcukrot, a tojásfehérjét, csipetnyi sót és erős fokozaton 1 percig tovább keverem.
- Hozzáadom a kakaóporos lisztet és addig keverem, míg eloszlik a vajas masszában. (Rövid idő.)
- A masszát folpackkal letakarom és 1 órára a hűtőbe teszem.
- Amikor a massza megszilárdult, sütőpapírra halmozom, hengerré sodrom és újabb 1 órára ismét a hűtőbe teszem. (Nálam 1 éjszakán át pihent.)
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A tésztahengerből 1 cm-es szeleteket vágok, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 12-13 percig sütöm.
- A sütőből kivéve rácsra téve hagyom kihűlni.
Istenemre te egy mester vagy és ezek a képek 🙂
by Bianka április 4, 2010 at 05 : 15Csodalatos!!!! yamyamm
by Delish április 4, 2010 at 05 : 27Már megint ezek a csészék… Gyönyörűek. 🙂
by Flat Cat április 4, 2010 at 05 : 40Édes az a szivecskés:) csésze! így ezzel a sütivel meg, nagyon szép.
by Ízlésszindróma április 4, 2010 at 05 : 48A délutáni kávézás csúcsa lehetett! A receptet én is istenítem, nemrégen sütöttem vaníliásban (www.kreatorta.blogspot.com), bár hozzám 20%-kal nagyobb adaban jutott el. Gratulálok a blogodhoz!
by Melinda április 4, 2010 at 06 : 16Keksz és habos kávé… szivecskével 🙂 IMÁDOM!
by Livi április 4, 2010 at 06 : 26Na jó most már nekem is el kell készítenem ! Csodásak lettek !!!!
by L.Krisztina április 4, 2010 at 06 : 41Bár nincs nagy lényege, de az előbb elírtam, az én receptemben nem 20% több, hanem 20%-kal kevesebb a hozzávalók súlya (az 1 tojásfehérje marad). Úgyis meg akartam kakósan is kóstolni, azt kipróbálom a Te recepteddel.
by Melinda április 4, 2010 at 07 : 24Nagyon szépen megdizájnoltad ezt a csészét! Meg a keksz is fini lehet. 🙂
by Pixie Pie április 4, 2010 at 08 : 28Ez a szívecskés kávé… és hozzá a csokis keksz… Ezek szerintem feldobnának még egy ilyen esős délutánt is, mint a mai. 🙂
by Ágianyu április 4, 2010 at 12 : 22Bianka,
by Felhőlány április 4, 2010 at 01 : 05elpirultam…. köszönöm szépen! 🙂
Delish,
örülök, hogy tetszik! Hálás ez a recept nagyon! 🙂
Flat Cat,
és egy csészét eltörtem a készletből… illetve csak megrepedt, de nagyon sajnálom… 🙁
Ízlésszindróma,
új a sablon, ki kellett próbálni… 🙂
Melinda,
köszönöm szépen! Tuti ki fogom próbálni a vaníliásat is, mert a kakaós nagyon bejött. Nyugodtan készíts nagyobb adagot… 🙂
Livi,
egészen jó kedvem lett tőle vasárnap délután! 🙂
L.Krisztina,
köszönöm szépen, aranyos vagy! Ne habozz elkészíteni!
Pixie Pie,
köszi! Egy pici szépség jót tett a lelkemnek, a keksz pedig felszabadított néhány boldogsághormont… 🙂
Ágianyu,
by Felhőlány április 4, 2010 at 01 : 26garantáltan! :))
Szavakat nem találok… 🙂
by Raindrop április 4, 2010 at 06 : 20Raindrop,
by Felhőlány április 4, 2010 at 06 : 07köszönöm, ez is sokat mondott… 🙂
WOW! gyönyörű kép, és milyen finom lehet a keksz…
by Ami április 4, 2010 at 12 : 58haaam, és már el is tűnt 🙂
Ha szaladva viszek csészét és kistányért, jut még egy kis (soksok!) keksz és némi kávécska? 🙂 nagyon szépek
by Garffyka április 4, 2010 at 02 : 56Ami,
by Felhőlány április 4, 2010 at 07 : 42köszönöm szépen! Valóban, 3 haaam és már el is tűnt… Minimum dupla adaggal állok neki legközelebb! 🙂
Garffyka,
by Felhőlány április 4, 2010 at 07 : 43habos kávét nagyon szívesen bármikor, a kekszre most kicsit várni kell (holnapig)… 🙂
Köszönöm szépen!