Kakaós sablé Viennois

április 18 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

A tökéletes keksz. Nem véletlen, hogy mindenki által – aki már legalább egyszer megsütötte, vagy kóstolta – istenített keksz. A recept a Szakácsok könyvéből való, ahogy ott meg van írva, ropogós, könnyű és nagyon omlós. Abszolút kísérője egy délutáni habos kávénak.

  • Hozzávalók 40 darabhoz:

260 g finomliszt
30 g cukrozatlan kakaópor
250 g szobahőmérsékletű vaj
100 g porcukor
1 nagyon tojásfehérje
csipetnyi só

  1. A lisztet és a kakaóport egy tálba szitálom.
  2. A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel habosítom, hozzáadom a porcukrot, a tojásfehérjét, csipetnyi sót és erős fokozaton 1 percig tovább keverem.
  3. Hozzáadom a kakaóporos lisztet és addig keverem, míg eloszlik a vajas masszában. (Rövid idő.)
  4. A masszát folpackkal letakarom és 1 órára a hűtőbe teszem.
  5. Amikor a massza megszilárdult, sütőpapírra halmozom, hengerré sodrom és újabb 1 órára ismét a hűtőbe teszem. (Nálam 1 éjszakán át pihent.)
  6. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
  7. A tésztahengerből 1 cm-es szeleteket vágok, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 12-13 percig sütöm.
  8. A sütőből kivéve rácsra téve hagyom kihűlni.

18 Hozzászólás

  • Istenemre te egy mester vagy és ezek a képek 🙂

  • Csodalatos!!!! yamyamm

  • Már megint ezek a csészék… Gyönyörűek. 🙂

  • Édes az a szivecskés:) csésze! így ezzel a sütivel meg, nagyon szép.

  • A délutáni kávézás csúcsa lehetett! A receptet én is istenítem, nemrégen sütöttem vaníliásban (www.kreatorta.blogspot.com), bár hozzám 20%-kal nagyobb adaban jutott el. Gratulálok a blogodhoz!

  • Keksz és habos kávé… szivecskével 🙂 IMÁDOM!

  • Na jó most már nekem is el kell készítenem ! Csodásak lettek !!!!

  • Bár nincs nagy lényege, de az előbb elírtam, az én receptemben nem 20% több, hanem 20%-kal kevesebb a hozzávalók súlya (az 1 tojásfehérje marad). Úgyis meg akartam kakósan is kóstolni, azt kipróbálom a Te recepteddel.

  • Nagyon szépen megdizájnoltad ezt a csészét! Meg a keksz is fini lehet. 🙂

  • Ez a szívecskés kávé… és hozzá a csokis keksz… Ezek szerintem feldobnának még egy ilyen esős délutánt is, mint a mai. 🙂

  • Bianka,
    elpirultam…. köszönöm szépen! 🙂

  • Delish,
    örülök, hogy tetszik! Hálás ez a recept nagyon! 🙂

    Flat Cat,
    és egy csészét eltörtem a készletből… illetve csak megrepedt, de nagyon sajnálom… 🙁

    Ízlésszindróma,
    új a sablon, ki kellett próbálni… 🙂

    Melinda,
    köszönöm szépen! Tuti ki fogom próbálni a vaníliásat is, mert a kakaós nagyon bejött. Nyugodtan készíts nagyobb adagot… 🙂

    Livi,
    egészen jó kedvem lett tőle vasárnap délután! 🙂

    L.Krisztina,
    köszönöm szépen, aranyos vagy! Ne habozz elkészíteni!

    Pixie Pie,
    köszi! Egy pici szépség jót tett a lelkemnek, a keksz pedig felszabadított néhány boldogsághormont… 🙂

    Ágianyu,
    garantáltan! :))

  • Szavakat nem találok… 🙂

  • Raindrop,
    köszönöm, ez is sokat mondott… 🙂

  • WOW! gyönyörű kép, és milyen finom lehet a keksz…
    haaam, és már el is tűnt 🙂

  • Ha szaladva viszek csészét és kistányért, jut még egy kis (soksok!) keksz és némi kávécska? 🙂 nagyon szépek

  • Ami,
    köszönöm szépen! Valóban, 3 haaam és már el is tűnt… Minimum dupla adaggal állok neki legközelebb! 🙂

  • Garffyka,
    habos kávét nagyon szívesen bármikor, a kekszre most kicsit várni kell (holnapig)… 🙂
    Köszönöm szépen!

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top