A megunhatatlan nyári leveseim egyike. Szinte mindíg van a hűtőben, és ilyen melegben előfordul, hogy egész hétvégén csak ezt eszem.
Az őszibarack egyébként is az egyik kedvenc gyümölcsöm, és ezekben a hónapokban próbálok annyit enni belőle, hogy a vitaminszegény téli hónapokban is vissza tudjam idézni emlékeimből a lédús zamatos gyümölcs minden ízét.
- Hozzávalók:
7-8 szem őszibarack
fahéj, szegfűszeg
cukor – ízlés szerint
2 dl tejszín
- Az őszibarackokat meghámozom, cikkekre vágom, és citromos vízben felteszem főni a cukorral, 15-20 szem szegfűszeggel, 1 darabka egész fahéjjal, és fél mokkáskanál őrölt fahéjjal.
- Negyedórányi főzés után hozzáöntöm a tejszínt, összekeverem, már nem főzöm tovább.
- Hidegre hűtve tálalom.
Ez szuperül hangzik, pont ilyen receptet kerestem, ami gyorsan elkészül. Ma ez lesz az ebédem, köszi! 🙂
by Szemi augusztus 8, 2011 at 08 : 12