Nagyon szeretem a málnát, ezért a hétvége ennek a jegyében telik. Miután teleettem magam vele, került a fagyasztóba, készült belőle málnás-sajtos saláta, most pedig könnyű-nyári édesség.
Ezt a fajta rétes alapot már használtam itt, a hideg krémes töltelékhez tökéletes.
- Hozzávalók:
1 csomag réteslap
15 dkg málna
5 dl tejszín
15 dkg ricotta
2 evőkanál porcukor
1/2 mokkáskanál rózsavíz
- A réteslapokat négybe hajtom. Serpenyőben pici olajat hevítek, és a réteslapok mindkét oldalát megsütöm. Papírtörlőn jól leitatom a felesleges olajat.
- A málnát a rózsavízzel és a porcukorral összeturmixolom. Hozzáadom a ricottát és picit még mixelem.
- A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan összeforgatom a málnás ricottával.
- Rétegezve töltöm a réteslapokkal, friss málnaszemekkel és porcukorral meghintve tálalom.
0 Hozzászólás