Túl egy zűrös héten, Chef Vikitől kapott (elmaradt) – és elhibázott- „házi feladatomat” pótolom… Természetesen velem is előfordult már, hogy valamit elrontottam, vagy nem úgy sikerült, ahogy vártam. Ilyen esetekben általában a recept nem stimmelt, ám most egy (másoknál) tökéletesen működő, rém alap receptet sikerült elrontanom figyelmetlenségből… A telefonomon mértem az időt, ami közben csörgött, én pedig átdumáltam az 5-7 percet… Nem sokkal, de ez az 1-2 perc éppen elég volt ahhoz, hogy a szuflé közepe már ne legyen krémesen folyós… Kicsit kiszáradt, de egy gombóc vaníliafagyival meg lehetett menteni… 🙂
Néhány nappal később elkészült a tökéletes szuflé is, ahogyan kell folyékony csokibelsővel, 5 perces sütési idővel, most mégis az elrontott verziót teszem közzé, mert ezt még világosban fotóztam…
Viki receptjéhez képest a második alkalommal a cukor mennyiségét növeltem, nekem ennyi még kellett bele.
Mennyei édesség, megunhatatlan, imádnivaló! Csokiimádóknak kötelező!!!
- Hozzávalók:
10 dkg étcsoki (80 %)
5 + 1 dkg vaj
2 tojás
2 ek. cukor
1 + 1/2 ek. kakaópor
1/2 ek. liszt
1 tk. vaníliakivonat
csipetnyi fahéj
- A sütőt előmelegítem 250 fokra.
- A darabokra tört étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom és langyosra hűtöm.
- Hozzákeverem a cukrot, vaníliakivonatot, hozzáadom a tojást és az átszitált lisztes-, fahéjas kakaóport, jól összedolgozom.
- A szufléformákat alaposan kivajazom, megszórom a kakaóporral és 3/4-ig töltöm a masszával.
- Az előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm, amíg a teteje megkeményedik, repedezni kezd.
Jaaaaj neeee! De szeretném megkóstolni… Még soha nem csináltam, de ezen változtatnom kell.
by @ndre@ február 2, 2010 at 04 : 09Brutál csoki… Uramatyám, gyönyörűséges! Az az utolsó kép…
Aláírom az ellenőrződet :-DDDD
by Chef Viki február 2, 2010 at 04 : 55Andrea,
by Felhőlány február 2, 2010 at 05 : 09ne várj vele túl sokáig, mert bánni fogod… :))
Chef Viki,
by Felhőlány február 2, 2010 at 05 : 23köszönöm, megérte! :))
Ez most az első számú ösztönző sütim… és még mosogatni is alig kell az elkészítése után… 🙂
Jesszus, 80% tömény csoki!
by Raindrop február 2, 2010 at 06 : 01Imádom!!!!!
Tökéletes lett!
Pont olyan amitől elájulok. 🙂
Mire kell most ösztönözzön?
Mosogatás? Hah 🙂 Majdnem tisztára nyaltam a keverőtálat utána…
:-DD
by Chef Viki február 2, 2010 at 06 : 14Raindrop,
by Felhőlány február 2, 2010 at 07 : 57ha már bűnbeesés, akkor legyen értelme… 🙂
Chef Viki,
by Felhőlány február 2, 2010 at 08 : 03óóó hát mindig találok valami indokot ha arról van szó… ;o)
A mosogatás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, ezért ha más nincs, akkor mosogatásért – csokiszuflé. Aztán újra jöhet a mosogatás… 🙂
Gyönyörű darab!:) Én is imádom, ezt a fajtát is megcsináltam, Dolce Vita képe olyan róla, hogy jesszuuuuuuusom!:)
by szepyke február 2, 2010 at 10 : 04Szepyke,
by Felhőlány március 3, 2010 at 06 : 03kedves vagy, pedig ezt brutál túlsütöttem… ;o)… de annak ellenére (is) finom volt… :))
A szufléforma nem kezd repedezni a forró sütőben??? :O
by @ndre@ március 3, 2010 at 02 : 38Most lehet nagyon butát kérdeztem :(.
Andrea,
by Felhőlány március 3, 2010 at 11 : 09elég sokat használtam már sütőben, jól bírja! 🙂