HF: Csokiszuflé

február 27 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Túl egy zűrös héten, Chef Vikitől kapott (elmaradt) – és elhibázott- “házi feladatomat” pótolom… Természetesen velem is előfordult már, hogy valamit elrontottam, vagy nem úgy sikerült, ahogy vártam. Ilyen esetekben általában a recept nem stimmelt, ám most egy (másoknál) tökéletesen működő, rém alap receptet sikerült elrontanom figyelmetlenségből… A telefonomon mértem az időt, ami közben csörgött, én pedig átdumáltam az 5-7 percet… Nem sokkal, de ez az 1-2 perc éppen elég volt ahhoz, hogy a szuflé közepe már ne legyen krémesen folyós… Kicsit kiszáradt, de egy gombóc vaníliafagyival meg lehetett menteni… 🙂
Néhány nappal később elkészült a tökéletes szuflé is, ahogyan kell folyékony csokibelsővel, 5 perces sütési idővel, most mégis az elrontott verziót teszem közzé, mert ezt még világosban fotóztam…
Viki receptjéhez képest a második alkalommal a cukor mennyiségét növeltem, nekem ennyi még kellett bele.
Mennyei édesség, megunhatatlan, imádnivaló! Csokiimádóknak kötelező!!!

  • Hozzávalók:

10 dkg étcsoki (80 %)
5 + 1 dkg vaj
2 tojás
2 ek. cukor
1 + 1/2 ek. kakaópor
1/2 ek. liszt
1 tk. vaníliakivonat
csipetnyi fahéj

  1. A sütőt előmelegítem 250 fokra.
  2. A darabokra tört étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom és langyosra hűtöm.
  3. Hozzákeverem a cukrot, vaníliakivonatot, hozzáadom a tojást és az átszitált lisztes-, fahéjas kakaóport, jól összedolgozom.
  4. A szufléformákat alaposan kivajazom, megszórom a kakaóporral és 3/4-ig töltöm a masszával.
  5. Az előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm, amíg a teteje megkeményedik, repedezni kezd.

12 Hozzászólás

  • Jaaaaj neeee! De szeretném megkóstolni… Még soha nem csináltam, de ezen változtatnom kell.

  • Brutál csoki… Uramatyám, gyönyörűséges! Az az utolsó kép…

    Aláírom az ellenőrződet :-DDDD

  • Andrea,
    ne várj vele túl sokáig, mert bánni fogod… :))

  • Chef Viki,
    köszönöm, megérte! :))
    Ez most az első számú ösztönző sütim… és még mosogatni is alig kell az elkészítése után… 🙂

  • Jesszus, 80% tömény csoki!
    Imádom!!!!!
    Tökéletes lett!
    Pont olyan amitől elájulok. 🙂

  • Mire kell most ösztönözzön?

    Mosogatás? Hah 🙂 Majdnem tisztára nyaltam a keverőtálat utána…

    :-DD

  • Raindrop,
    ha már bűnbeesés, akkor legyen értelme… 🙂

  • Chef Viki,
    óóó hát mindig találok valami indokot ha arról van szó… ;o)
    A mosogatás nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, ezért ha más nincs, akkor mosogatásért – csokiszuflé. Aztán újra jöhet a mosogatás… 🙂

  • Gyönyörű darab!:) Én is imádom, ezt a fajtát is megcsináltam, Dolce Vita képe olyan róla, hogy jesszuuuuuuusom!:)

  • Szepyke,
    kedves vagy, pedig ezt brutál túlsütöttem… ;o)… de annak ellenére (is) finom volt… :))

  • A szufléforma nem kezd repedezni a forró sütőben??? :O
    Most lehet nagyon butát kérdeztem :(.

  • Andrea,
    elég sokat használtam már sütőben, jól bírja! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top