Hatmagvas zöldségvagdalt

szeptember 05 , 2015 by: Felholany Egyéb

                                     
Hatmagvas, egészen pontosan: rozs, búza, köles, árpa, zab és hajdina keveréke. Bio termék, nem is itthon vásároltam, de egészen biztosan itt is kapható, vagy házilag előállítható. Ránézésre egyenlő arányban van benne mindegyik szereplő… 🙂
Egészségmegőrzésünk szempontjából fontosak a hántolatlan gabonafélékből készült ételek!
Sokáig csak állt a polcon, nem igazán tudtam, hogy mit is készítsek belőle. Levesbetétnek szántam, ahogy a gerstlit (árpa) szoktam gazdag zöldséglevesbe belefőzni. 
Végül ez lett belőle. Ízében nyilván nem egy határozott karakter, inkább állagában tesz hozzá sokat a vagdalthoz. Hogy még finomabb legyen, újhagyma, fokhagyma, pritamin paprika, burgonya, sok petrezselyem és némi fűszer társaságában kelt életre és lett igen laktató ebéd. 🙂
Köretként mehet mellé brokkoli vagy répapüré, de egy fokhagymás-joghurtos szósszal önmagában is megállja a helyét. 

Hozzávalók: (2 személyre)

1 dl magkeverék (előző éjjel beáztatva)
2 dl zöldségleves alaplé
4 szem kisebb (lisztes) burgonya
2 szál újhagyma zöldjével felkarikázva
1 kis gerezd fokhagyma
1 nagyobb pritaminpaprika
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 ek. olívaolaj a hagyma pirításához
1 ek. olívaolaj a vagdalt sütéséhez

Az előző éjjel beáztatott magkeveréket leöblítem és a kétszeres mennyiségű zöldségleves alaplében 20 perc alatt készre főzöm. Kicsit még roppanós marad, ez jó hiszen a végén még sütni is fogom. Hagyom kihűlni.
Az apró kockára vágott burgonyát pici sóval puhára főzöm, villával szétnyomkodom és szintén hagyom hűlni.
1 ek. olívaolajon megfonnyasztom az újhagymát, hozzátöröm a fokhagymát és beleszórom a kockára vágott paprikát is. Rövid ideig pirítom őket, majd a tűzről levéve hozzáadom a magkeveréket, tört burgonyát, 1 ek. lisztet, sózom, borsozom és megszórom a petrezselyemmel. Az óvatosan összeforgatott massza így néz ki:

Felforrósított serpenyőbe locsolok 1 ek. olívaolajat, majd a vizes kézzel formázott gombócokat kicsit lelapogatva mindkét oldalukon aranybarnára sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum