Hozzávalók: (2 személyre)
1 dl magkeverék (előző éjjel beáztatva)
2 dl zöldségleves alaplé
4 szem kisebb (lisztes) burgonya
2 szál újhagyma zöldjével felkarikázva
1 kis gerezd fokhagyma
1 nagyobb pritaminpaprika
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 ek. olívaolaj a hagyma pirításához
1 ek. olívaolaj a vagdalt sütéséhez
Az előző éjjel beáztatott magkeveréket leöblítem és a kétszeres mennyiségű zöldségleves alaplében 20 perc alatt készre főzöm. Kicsit még roppanós marad, ez jó hiszen a végén még sütni is fogom. Hagyom kihűlni.
Az apró kockára vágott burgonyát pici sóval puhára főzöm, villával szétnyomkodom és szintén hagyom hűlni.
1 ek. olívaolajon megfonnyasztom az újhagymát, hozzátöröm a fokhagymát és beleszórom a kockára vágott paprikát is. Rövid ideig pirítom őket, majd a tűzről levéve hozzáadom a magkeveréket, tört burgonyát, 1 ek. lisztet, sózom, borsozom és megszórom a petrezselyemmel. Az óvatosan összeforgatott massza így néz ki:
Felforrósított serpenyőbe locsolok 1 ek. olívaolajat, majd a vizes kézzel formázott gombócokat kicsit lelapogatva mindkét oldalukon aranybarnára sütöm.
0 Hozzászólás