Gyömbéres birsalmás csirkemell

november 21 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória


5 szem birsalmából 5 féle receptet ígértem. Múlt hétvégén elkészítettem kettőt, az egyiket sajttal, a másikat csirkecombbal Flat Cat módra. 🙂
A harmadik ismét egy csikehússal kombinált és valamival egzotikusabb ízvilágba visz el gyömbérrel és fahéjjal, ami a birs egyébként is meghatározó / különleges ízével remekül harmonizál. Nem ez volt a terv, de kezembe akadt a Nők Lapja Konyha novemberi száma, ahol Chili & Vanília készítette.
Köretként párolt rizst készítettem mellé.

  • Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 nagy birsalma
1 közepes fej hagyma
1 citrom leve
3 ek. méz

bors
1 tk. őrölt gyömbér
1/2 tk. őrölt fahéj
5 dkg vaj

  1. A citrom levével vizet forralok, adok hozzá 1 ek. mézet.
  2. A birsalmát (magostól, héjastól) nagyobb cikkekre vágom és 8-10 perc alatt puhára főzöm.
  3. A csirkemellet ujjnyi csíkokra, majd kockára vágom.
  4. A megfőtt gyümölcsöt leszűröm, kivágom a magházát majd hasonló kockákra vágom mint a csirkét.
  5. Apróra vágom a hagymát, serpenyőben 4 dkg vajjal üvegesre párolom. Hozzáadom a csirkemellet, megszórom a gyömbérrel, fahéjjal, sózom, borsozom és pirosra sütöm. 1 evőkanál mézzel összeforgatom és karamellizálom.
  6. Egy másik serpenyőben felolvasztok 1 dkg vajat, hozzáadom a felkockázott birsalmát, csurgatok rá 1 ek. mézet, megpirítom és összekeverem a csirkével.

4 Hozzászólás

  • Fú, ebbe én is beleszerelmesedtem!

    Gyönyörű a kép!

  • Chef Viki,
    picit "fáztam" a fahéjtól de remek ízkombináció a gyömbérrel és a többiekkel együtt! 🙂
    Hát, természetes fénynél jó fotózni… 🙂 Köszönöm szépen!

  • Valóban gyönyörű!

  • Vesta,
    :o))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top