5 szem birsalmából 5 féle receptet ígértem. Múlt hétvégén elkészítettem kettőt, az egyiket sajttal, a másikat csirkecombbal Flat Cat módra. 🙂
A harmadik ismét egy csikehússal kombinált és valamival egzotikusabb ízvilágba visz el gyömbérrel és fahéjjal, ami a birs egyébként is meghatározó / különleges ízével remekül harmonizál. Nem ez volt a terv, de kezembe akadt a Nők Lapja Konyha novemberi száma, ahol Chili & Vanília készítette.
Köretként párolt rizst készítettem mellé.
- Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
1 nagy birsalma
1 közepes fej hagyma
1 citrom leve
3 ek. méz
só
bors
1 tk. őrölt gyömbér
1/2 tk. őrölt fahéj
5 dkg vaj
- A citrom levével vizet forralok, adok hozzá 1 ek. mézet.
- A birsalmát (magostól, héjastól) nagyobb cikkekre vágom és 8-10 perc alatt puhára főzöm.
- A csirkemellet ujjnyi csíkokra, majd kockára vágom.
- A megfőtt gyümölcsöt leszűröm, kivágom a magházát majd hasonló kockákra vágom mint a csirkét.
- Apróra vágom a hagymát, serpenyőben 4 dkg vajjal üvegesre párolom. Hozzáadom a csirkemellet, megszórom a gyömbérrel, fahéjjal, sózom, borsozom és pirosra sütöm. 1 evőkanál mézzel összeforgatom és karamellizálom.
- Egy másik serpenyőben felolvasztok 1 dkg vajat, hozzáadom a felkockázott birsalmát, csurgatok rá 1 ek. mézet, megpirítom és összekeverem a csirkével.
Fú, ebbe én is beleszerelmesedtem!
Gyönyörű a kép!
by Chef Viki november 11, 2009 at 06 : 12Chef Viki,
by Felhőlány november 11, 2009 at 06 : 59picit "fáztam" a fahéjtól de remek ízkombináció a gyömbérrel és a többiekkel együtt! 🙂
Hát, természetes fénynél jó fotózni… 🙂 Köszönöm szépen!
Valóban gyönyörű!
by Vesta november 11, 2009 at 07 : 49Vesta,
by Felhőlány november 11, 2009 at 02 : 24:o))