Újdonságok a konyhámban és a nappalimban – Gluténmentesen!

május 10 , 2016 by: Felholany

Glutén-, és laktózmentes étrendem, életem új szereplői. Nagyon úgy tűnik (legalábbis az én esetemben), hogy ez a mindenmentes étrend eredményesen vette fel a harcot a szteroidokkal és nem szteroid de erős gyulladáscsökkentőkkel szemben. 3 nagyon szigorúan betartott hónap után megbotlottam, pizzát ettem és kenyeret faltam…. amitől újra borzalmasan fájtak az ízületeim. Ez viszont azt bizonyította, hogy nem alaptalan az a felvetés, mi szerint a glutén és laktóztartalmú ételek gyulladásokat generálnak a szervezetben. Újra diétázom, de már nem annyira szigorúan véve mint kezdetben, nem kínzom magam spártai módon, így néha belefér egy kakaós csiga, vagy egy (két) szelet friss-ropogós héjú kenyér. A laktózmentességet már nem veszem ennyire komolyan, itt több dolog belefér, de úgy tűnik, hogy ez  szerencsére nem befolyásolja az eredményességet. Így azért már sokkal barátibb a diéta. 🙂

Fortuna is mellém állt mostanában, – bár nem hiszek a véletlenekben… – nyertem egy futópadot 6 hetes kipróbálásra! 🙂 Naná hogy elfogadtam, így a mostani hideg van / esik az eső / fúj a szél időjárásban sincs kifogás a napi mozgás ellen. Szeretek én futni, de a térdem nem nagyon támogatja a terepen való futást (igazából egyáltalán nem is futhatnék 1,5 szalaggal a térdemben), de ugye mindig a tiltott dolgok a legvonzóbbak… 🙂 6 napja van nálam a gép, ebből 5 napot állta rajta (igen, előtte be is kapcsoltam), elszánt vagyok.
Értek még egyéb hatások is, például Sebeők Sarolta a Mozdulj Anyu! blog szerzőjének motivációs gondolatai mellett nem tudok elmenni úgy, hogy ne gondolkoznék el rajta és ne késztetne cselekedetre, másrészt fantasztikus receptjei is felkeltették kíváncsiságomat. Így beköltözött néhány újdonság a konyhámba a magliszt és egyéb gluténmentes finomságok hegyei közé. (NoCarb Rost sütőmix és pudingporok 3 ízben, 0% szénhidrát, gluténmentesen.)
A hétvégén egy pitét vagy morzsás sütit esetleg kakaós csigát szeretnék sütni, és nagy eséllyel egy a Rost sütőmix segítségével készült GM pizza fogja megelőzni a desszertet. 🙂
Nem vagyok az az egy tányér salátától elégedetten mosolygó lány, nem hiszem, hogy a finom falatokat tiltani kellene magamtól, de lehet ezt ésszerű keretek között is művelni. 😉
Kalandra fel, annak sem leszek ellene, ha az új sporteszközöm és az új alapanyagok néhány kilótól megszabadítanak.:)

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top