Off: A változás szele…

augusztus 06 , 2010 by: Felholany

„Élj úgy mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy mintha örökké élnél.”
(Mahatma Gandhi)

Leginkább ezzel az idézettel tundám kifejezni azokat a gondolatokat, amik most bennem tombolnak.
Fontos döntést hoztam meg néhány héttel ezelőtt egyik Szerettem elvesztésekor. Rájöttem, hogy nem csak túlélni szeretném a napokat egymás után, hanem MEGÉLNI és ÉLVEZNI is!
Nem volt rossz az sem, amiben eddig éltem, de ha lehet még jobb is… :))

Manapság nagyon (nagyon!) értékelendő dolog, ha az embernek olyan munkahelye van ami ad egy bizonyos fokú anyagi biztonságot, de a pénz önmagában nem boldogít… Legalábbis engem nem. Ezért hát felmondtam a munkahelyemen, hogy megtaláljam azt, amit keresek. Egészségügyben dolgozó kedves olvasóim talán megbocsátják ezt a lépésemet, mert azon túl, hogy a mai magyar egészségüggyel nehezen tudok azonosulni, végzettsége(i)m tekintetében sem számítok „pályaelhagyónak”.
Meg egyébként is IKREK vagyok, akit ezer dolog érdekel, de konkrétan egy dologgal hosszú távon nem lehet lekötni a figyelmemet. – Ezen túl semmi más tipikus dolog nem jellemző rám az IKREK jegyből. Na jó, a gasztronómia iránti szenvedélyem már több tízévben mérhető, ez állandónak látszik… 🙂
Meg ott van az a sok-sok év és energia, amit anno a nyelvtanulásnak áldoztam. Lassan már tényleg csak a nyelvvizsga bizonyítvány emlékeztet rá, hogy valaha egészen jól beszéltem idegenül. A nyaranta külföldön eltöltött 1-1 héten kívül nem volt lehetőségem gyakorolni, hajdani fénye megkopott.
És ott van a magánélet szentsége is… Ami vagy van, vagy nincs. Kell, hogy legyen!!!

Valahogy ki kell jönnöm ebből a zanziból, összefoglalva a lényeget: 2 hónapra szabadságoltam magam, ami magában foglal sok utazást, pihenést, sétát, fotózást, barátokkal főzést (mióta nyaggatnak már, hogy főzzünk együtt…), reményeim szerint sok új receptet a blogon, napi 3-4 óra tanulást, méternyi felhalmozott könyv kiolvasását, hogy aztán októbertől külföldön próbáljak szerencsét.
Hogy hol, és pontosan mit, azt majd egy kicsit később… 🙂

„Sosem tudhatod milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel eredményük sem lesz.”
(Mahatma Gandhi)

Kép forrása: Internet
Ps.: Most látom, hogy az elmúlt 1 hétben megérkezett blogom 100. rendszeres olvasója is: Ellie Great! Üdvözöllek a blogomon! 🙂

30 Hozzászólás

 • ez tök izgi, és persze drukkolok hogy megtaláld amit keresel

 • Nagyon tetszik a batorsagod:) Bennem is erlelodik valami hasonlo, mert en is azt vallom, hogy az elet tul rovid ahhoz, hogy tul sokaig olyat csinaljunk, amit nem szeretunk!! 🙁 hajra es mindent bele es a legjobbakat kivanom! Kivancsian varom, hogy hol lesz a kulfold!

 • Sok szerencsét! 🙂 Abszolút megértem, nem túl vidám hely az egészségügy manapság. De azért remélem, nem mégy túl messzire (vagy azt, hogy majd ott találkozunk 😉 ).

 • Piros buszos legyen, piros buszos legyen!:)))))))

  Drukkolok, és minden jóóóóóót kívánok! Írj, jelentkezz!!!

 • Kicsit irigyellek! Én anno csak 200 km-re mertem elmenni, mondjuk akkor nem volt lehetőség sokkal messzebbre…
  Remélem, megtalálod, amit keresel, drukkolok neked!

 • Gratulálok!:)) Kétszer ugrottam életemben a nagy semmibe és mind a kétszer fantasztikus dolgok történtek velem. Az első felmondásom előtt elmentem tűzön járni:) A bátorság hatalmas energiákat szabadít fel és elnyeri méltó jutalmát:) Remélem beleférek a két hónapba:))

 • Sok sikert az új élethez! Beszámolót azért majd mi is kérünk 🙂

 • Ha fiatal, egyedülálló lennék, én is ezt tenném. Sok sikert!!

 • Becsüllek a bátorságodért, nem sok ember meri megtenni ezeket a lépéseket, amivel jobbá tehetik az életüket. Sok-sok szerencsét és boldogságot, hogy megvalósíthasd álmaid.

 • Kedves Felhőlány!

  Bátor vagy, és ez tiszteletre és irigylésre méltó! Kívánom, hogy találd meg, amit keresel!!! Kitartást, erőt, boldogságot és szerencsét Neked a választott úthoz!! :))

 • Teljesüljenek álmaid! 🙂

 • Lányok!
  Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat, még több erőt adnak! :))

  Lilla,
  hát izgalom az bennem is van bőven, de az új dolgok ezzel járnak, és ez hihetetlenül jó érzés! 🙂

  Delish,
  kívánom, hogy a változás szele érintsen meg Téged is, mert a monotonitás fásultsághoz vezet, pedig az élet szééééép! :))

  Flatcat,
  köszönöm szépen a megértést, nem is ragozom tovább…
  Országjáró "turném" során – terveim szerint szeptemberben – járok majd arra Felétek is, örülnék, ha találkoznánk! Egyébként viszonylag "könnyen elérhető" távolságban leszek majd… :))

  Szepyke,
  :))))) Hamarosan elárulom! 🙂

  Kata,
  már 200 km is sokat számít! Én 24 évesen költöztem el a szülőfalumtól/városomtól 170 km-re ide a fővárosba, már az is nagy változásokat hozott az életemben. A mostani picit nagyobb távolság lesz, reményeim szerint nagyobb változásokkal… :))

  Sofia,
  akkor Te (is) tökéletesen megértesz! Tényleg óriási energiák szabadultak fel bennem a napokban, már majdnem egy ejtőernyős ugráshoz tudom hasonlítani ezt az érzést… – de azért a legtöbb adrenalint még mindig az ugrás adja… :))
  Természetesen!!! Örömmel! A részleteket majd egyeztetjük! :))

  Lúdanyó,
  köszönöm szépen! Természetesen jelen maradok majd a blogon, csak esetleg nem a gasztronómia lesz a fő vonal, hanem élménybeszámolók és természetfotók… :))

  Maimoni,
  igen, ehhez a lépéshez a "függetlenség" elengedhetetlen, a kor tekintetében viszont nem feltétlenül értek egyet… 🙂
  Te is egy fontos döntés meghozatala előtt állsz, ami csakis jó dolgokat hozhat az életedbe! Ha az anyagi nehézségeket meg tudjátok oldani, én arra biztatlak, hogy vágj bele! :)) Ma este 19-kor a tv előtt leszek… :))

  Bianka,
  ez pontosan így van! Tény, hogy nem csak rajtunk múlik az, hogy milyen életet élünk, de ha megadatik egy lehetőség, amivel jobbá tehetjük, nagy hiba lenne kihagyni! :))

  Thrini,
  Nagyon szépen köszönöm! 🙂
  Bátor akkor voltam (mások szerint), amikor 4000 m magasról tandemet ugrottam ejtőernyővel…:))) Most inkább elszánt vagyok! :))

  Egycsipet,
  dolgozom rajta, köszönöm szépen! :))

  Ps: És közben kisütött felettem a nap! :))))

 • Ígérted, hogy felénk is eljössz, belefér még ez is a Nagy Ugrás előtt?

 • Bodzazsuzsa,
  tervben van, hogy a Balaton felvidéki kalandozás közben/után arrafelé is járok, de még nem tudom, hogy augusztusban sor kerülhet erre vagy csak szeptemberben… :))

 • Még olvasni is libabőrös élmény volt, nemhogy Neked ebben élni 🙂

  Hajrá csajszi, az élet igazolni fogja a döntésedet! S én is csodállak a bátorságodért!

  Ugye mesélsz majd róla? Nagyon szurkolok!

 • Nagyon csodállak, s ízgulok érted!
  Tuti megállod a helyed bárhol, Te karizmatikus egyéniség vagy!:-))

 • Egyetértek Sofiával, velem is ez történt, mikor volt bátorságom 38 év után kitörni egy kiüresedett, elembertelenedett környezetből, munkából. Szívből kívánok neked sok sikert és ne feledd, még a kudarcokból is sokat lehet tanulni!

 • Igen. Azt hiszem így kellene megélni mindent. Elhatározni, és bátran meglépni! Biztosan nagyon jó lesz, és sosem fogod megbánni! 🙂
  Sok szerencsét, sikereket, és jó kalandokat! 🙂

 • Chef Viki,
  köszönöm szépen! 🙂
  Naná, hogy majd mesélek! Megosztom Veletek az élményeimet! :))

 • Andi/cuki,
  nagyon köszönöm! 🙂
  El sem tudom mondani, hogy ez mennyire jólesik, meg vagyok hatódva…

 • Trendo,
  köszönöm szépen a bölcs gondolatokat és a megerősítést!
  Mára picit ülepedtek bennem a dolgok, és hát belátom, tényleg bátor húzás volt… De EZT akarom! :))
  Off: olvaslak továbbra is, de még mindig nem sikerült megoldanom, hogy kommenteljek Nálad itthonról (és már nincs más), illetve azon kedvenc blogjaimon, ahol a komment ablak nem külön ablakban jelenik meg… 🙁

 • Raindrop,
  köszi! Nagy igazság, hogy bátraké a szerencse… majd kiderül, hogy ez rám is érvényes-e… :))
  Megbánni biztosan nem fogom, mert tudom, hogy egy csomó új dolgot tanulok majd! :))

 • elvileg átraktam külön ablakba a kommentelést 🙂

 • Én is örülnék! 🙂
  Ha tudod már mikor jössz, írj előtte, és a többit megbeszéljük! 🙂

 • Hűűűű… Nem is tudom mit kívánjak Neked… Sok szerencsét?(!) Igen! 🙂 És azt, hogy úgy alakuljon minden, ahogy a leginkább szeretnéd és a legboldogabbá tesz majd!!! 🙂

 • Lilla,
  :)) köszönöm szépen, észrevettem, kommenteltem is! :))

 • Flatcat,
  :)) Ok, időben szólok, ha tudom már mikor megyek! :))

 • Ildinyó,
  nagyon szépen köszönöm! :))

 • Drukkolok neked és egyben nagyon kíváncsi vagyok a részletekre;) nagyon jó olvasni amit írsz, engem is lelkesít!!! jó, hogy egyszer csak kinyílik a szemünk és észre vesszük, hogy az élet szép! (várom, hogy nálam is eljöjjön ez a nap, remélem nem kell hozzá rossz tapasztalás, bár sokszor ezt nem lehet elkerülni sajnos)

 • Ízlésszindróma,
  nagyon köszönöm! 🙂
  Igen, sajnos ez igaz, hogy bár tudjuk, hogy valami nem stimmel, mégis szinte minden esetben valami negatív dolognak kell történnie, hogy merjünk változtatni… De sohasem késő! Kívánom, hogy ha szükségét érzed, merd meglépni Te is! :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum