Kreatív blogger díj és én… :)

január 15 , 2010 by: Felholany

Delish és Palócprovance is megajándékozott ezzel a díjjal. Nagyon szépen köszönöm Nektek! 🙂
A díjjal együtt játék is jár, az alábbi szabályok szerint:
  1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte.
  2. A logót ki kell tennem a blogomba.
  3. Be kell linkelni azt, akitől kaptam.
  4. Írni kell magamról 7 dolgot.
  5. Tovább kell adnom a kitüntetést 7 blogtársamnak.
  6. Be kell linkelnem őket.
  7. Megjegyzést kell hagynom náluk, hogy tudjanak a díjazásről.

A játék szerint el kell árulnom magamról 7 dolgot. Ez amilyen könnyű dolog, annyira nehéz is… Melyik hetet válasszam…? 🙂

  1. Konyha iránti érdeklődésem zsenge fiatalkoromban elindult. 12-13 évesen már egyszerű ételeket (pl. borsóleves, paprikáskrumpli) el tudtam készíteni önállóan. Vidéken nőttem fel, nem (volt) idegen számomra a disznóvágás és a csirkevágás sem. Tény, hogy ma már nem lennék rá képes, de egy egész csirkétől (ha már nem mozog) nem jövök zavarba és “szakszerűen” fel tudom darabolni. Nagymamámnál gyakran nyaraltam a szünetekben, olyankor együtt sütöttünk-főztünk. És nem mellesleg Mamám és Nagymamám is szakács az eredeti szakmájukat tekintve…. 🙂
  2. Én nem lettem szakács… közgazdasági suliban érettségiztem, külkert majd később Protokollt tanultam. A főzés számomra kikapcsolódást jelent, de egyelőre nem tudok annyi időt a konyhában tölteni amennyit szeretnék.
  3. Türelmetlen vagyok abban az értelemben, ha valamit kitalálok, vagy a fejembe veszek, annak azon nyomban úgy kell lennie… és ez már nem fog megváltozni… 🙂
  4. Kerülöm a konfliktusokat. Velem nem lehet egy “jót” vitatkozni, nem megyek bele vitákba. Persze ha arról van szó, kiállok az igazamért, de ha erélyesebb hang felé megy a beszélgetés, ráhagyom a másikra, majd egy nyugodtabb pillanatban teszek pontot a végére…
  5. Irtózom a kígyóktól… Béka, gyík, teknős, hal nem akadály, de kígyóhoz nem érnék egy ujjal sem soha!
  6. Az extrém sportok vonzottak mindig: mounten bike, sziklamászás, és csupa nagybetűvel az EJTŐERNYŐZÉS. Több sérülés miatt ezeket sajnos kiiktattam az életemből, de egy tandemugrásra bármikor kapható vagyok..! 🙂
  7. Gyűlölöm a hideget és a réteges öltözködést. Ahogy kitavaszodik, nem maradok meg a 4 fal között mert rögtön “mehetnékem” támad, hogy másik kedvenc időtöltésemnek hódoljak, ami a természetfotózás. Volt már egy kiállításom, remélem belátható időn belül követi a második… 🙂

Továbbadom a díjat azoknak, akiknél gyakran járok, olvasgatok és akiket nagyon kreatívnak tartok. Szívesen megismerném Őket egy picit részletesebben is:

Limara, Napmátka, Süss-alkoss, Sajtkukac, Flat Cat, Limonádé, Nokedli.

8 Hozzászólás

  • Jesszusom, mi nem vagyunk rokonok? Roppant csodálkozó smiley!

    1. – stimmt.
    2. – fordítva 🙂 előbb szakács, utána közgazdász.
    3. – stimmt
    4. – stimmt
    5. – én a békától
    6. – nem
    7. – stimmt

    🙂

  • Köszönöm szépen, hogy válaszoltál! :))

  • Chef Viki,
    nocsak mik vannak…. :))) De azért a repülést Te is szereted ugye…? Beszámítható a 6. pontba…. :)))

  • Palócprovance,
    én köszönöm! Nem is fájt annyira…. :))

  • Köszönöm, hogy rám gondoltál! Nagyon kedves Tőled! 🙂
    Én is szakácsnak készültem, aztán orvos lettem… 🙂
    Ja, igen, én meg csak a békától félek! 🙂

  • Flat Cat,
    kíváncsi vagyok! Mind a két mesterség életmentő… ;o) Egyébként egy nagyon erős kanyarral 1,5 éve én is az egészségügyben kötöttem ki… 🙂

  • Jo volt olvasni Rolad! szinten kozgazdasz es banom is, hogy nem szakacsnak mentem 🙂

  • Delish,
    lehet, hogyha szakácsnak tanulunk, már régen nem szeretnénk főzni… :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top