csak egy pillanat

április 17 , 2018 by: Felholany

“Innentől kezdve élvezni fogom az életem minden pillanatát!” – Hallhattuk már ezt a mondatot, ugye milyen sokszor?! Kizárólag vészhelyzetben, vagy olyan halálközeli élmények kapcsán, melyek rádöbbentettek bennünket arra, hogy az élet milyen “illékony” is. Amíg nem történik valami “baj”, addig többnyire elfelejtünk “élni”. Sodródunk a napi rutinnal, a napi tennivalóinkkal, a megoldandó feladatokat problémaként éljük meg, állandóan stresszelünk, állandóan rohanunk, mert valamiből többet, szebbet, vagy jobbat szeretnénk. Majd amikor elértük a kitűzött célt, nem dőlünk hátra elégedetten és nem élvezzük az eredményeket, hanem már a következő cél meghódítására törekszünk. Az idő meg elrepül felettünk anélkül, hogy élveztük volna a napok pillanatait. Mindenhol, mindenkinek szeretnénk megfelelni, csak éppen magunkról feledkezünk meg. Mindig van kifogás, határidős munka, előrelépési lehetőség a cégnél, a gyerek(ek), stb… Mindig minden fontosabb, mint saját magunk.

Elfelejtettük a spontaneitást, hogy néha fel lehet és igenis fel kell rúgni a szabályokat. Akár csak egy pillanat kedvéért. Egy múlékony pillanat kedvéért, ami több napra is mosolyt csalhat az arcunkra. Csak egy aprócska pillanat, egy kapott ölelés, egy mosoly, egy jó szó. Önzőbbnek kell lennünk magunkkal, mert igenis megérdemeljük! Alig mosolygunk, észre sem vesszük azokat a pillanatokat a mindennapokban, amiken sokkal inkább kellene mosolyognunk mint bosszankodnunk. Ha csak egy nap egyszer mosolyognánk, ha nem a világ összes fájdalmát cipelnénk magunkon, ha kicsit türelmesebbek, kedvesebbek, empatikusabbak lennénk, ránk is többen mosolyognának. Ezeknek a mosolyoknak pedig óriási erejük van! 🙂

Csak egy mosoly. Csak egy kis önzőség. Csak ennyi. Csak egy pillanat.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top