Cappuccino kandírozott rózsaszirommal, napi mottó és Könyvajánló

augusztus 05 , 2014 by: Felholany

Napi mottó:

A napfény ínycsiklandó, az eső felfrissít, a szél felbátorít, a hó felélénkít.
Nincs olyan, hogy rossz idő.
Csak különféle jó idő létezik.

Még a nyár elején kandíroztam vadrózsa szirmokat amit sikerült úgy eldugnom – saját magam elől -, hogy csak most akadtam rá. Egy habos-krémes cappuccinot is remekül kiegészít. 🙂 Én úgy készítem, hogy 3-4 levél zselatint 1/2 dl vízben beáztatom, majd a víz felét leöntöm. Mintha csokit olvasztanék, lábasban vizet forralok, felette egy tálban a zselatinos víz míg fel nem olvadnak a lapok teljesen, lezárom a tüzet de fent hagyom az edényt hogy melegen maradjon. A zselatinos masszával és az ujjaimmal nagyon vékonyan bekenem a szirmokat, majd kristálycukorba forgatom és egy nagy tálcára terítve hagyom száradni. Fémdobozban hónapokig is eláll. Szerencsés, ha bio szirmokat használunk (vadrózsa szirom, mentalevél, stb…) 🙂

A cipellős kekszek a múltkori pite maradék tésztájából készültek.
Nem hagyom szó nélkül az olvasott könyvemet sem. Sok recept van már a blogomon a szerző több könyvéből, melyeket igen gyakran olvasok. Frances Mayes: Napsütötte Toszkána, ezt követi az Édes élet Itáliában, Mindennapok Toszkánában, Egy év a világban, Szép Toszkána és Napsütötte Szakácskönyv. Ezeket a könyveket igazából vissza sem teszem a könyvespolcra, mert a regényeket évente kétszer végigolvasom, a szakácskönyvet pedig heti rendszerességgel használom inspirációs célzattal. 🙂 Az után, hogy tavaly nyáron 2 hétig magam is végigjártam a regényben szereplő helyszíneket, talán még gyakrabban is forgatom… 🙂 Túl gyakran… 🙂
Ezt a cortonai piacnapon vásárolt malacsültes szendvicset bármikor meg tudnám enni: (Porchetta Panini)

2 Hozzászólás

  • Nekem is a kedvenc könyveim közé tartozik…:)

  • Lizi, én minden alkalommal amikor újraolvasom, találok benne olyant, amire nem is emlékeztem… :)rá tudok csodálkozni… 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum