Napi mottó:
A napfény ínycsiklandó, az eső felfrissít, a szél felbátorít, a hó felélénkít.
Nincs olyan, hogy rossz idő.
Csak különféle jó idő létezik.
Még a nyár elején kandíroztam vadrózsa szirmokat amit sikerült úgy eldugnom – saját magam elől -, hogy csak most akadtam rá. Egy habos-krémes cappuccinot is remekül kiegészít. 🙂 Én úgy készítem, hogy 3-4 levél zselatint 1/2 dl vízben beáztatom, majd a víz felét leöntöm. Mintha csokit olvasztanék, lábasban vizet forralok, felette egy tálban a zselatinos víz míg fel nem olvadnak a lapok teljesen, lezárom a tüzet de fent hagyom az edényt hogy melegen maradjon. A zselatinos masszával és az ujjaimmal nagyon vékonyan bekenem a szirmokat, majd kristálycukorba forgatom és egy nagy tálcára terítve hagyom száradni. Fémdobozban hónapokig is eláll. Szerencsés, ha bio szirmokat használunk (vadrózsa szirom, mentalevél, stb…) 🙂
Nekem is a kedvenc könyveim közé tartozik…:)
by Lizi augusztus 8, 2014 at 06 : 53Lizi, én minden alkalommal amikor újraolvasom, találok benne olyant, amire nem is emlékeztem… :)rá tudok csodálkozni… 🙂
by Felhőlány augusztus 8, 2014 at 04 : 45