BUEK!

január 01 , 2011 by: Felholany

Eloszor is elnèzèst kèrek a hiànyos èkezetekèrt, sajnos a sajàt gèpemet nem tudom hasznàlni.
Egy meseszèp dèl-tiroli, olasz kisvàrosban, St. Ulrich-ban toltom dolgos mindennapjaimat, az Albergo Brunello csalàdi panzioban. Bàtran mondhatom, hogy mint mindenes. Kezdve a vendègek reggeliztetèsèvel (7 szèp ès nagy szobànk van, szobànkènt 4 szemèly rèszère), majd a szobàk ès a 3 szintes hàz rendbetètelèvel, majd ezt is letudva johet a kedvenc elfoglaltsàg, a konyhàban lenni Fabio szakàcs (tulaj) mellett. Rengeteget tanulok tole. Azt hiszem, hogy màr ezèrt is megèrte! Persze a sok ùj ember, folyamatos porgès, vàltozàs is teszi, hogy nem unalmasak a napjaink. Egèszen konkrètan ketten visszuk a hàzat, igy tènyleg sok idot tolthetek a konyhàban is! :))
Tipikusan olasz èteleket àltalàban ebèdre eszunk, ami csak a csalàdnak (4-5 szemèlyre) kèszul. Pasta minden mennyisègben ès formàban, rengeteg salàta, de tengeri herkentyukben sincs hiàny…
A tegnapi Szilveszter este màs volt, kulonleges finomsàgokkal kèszultunk a vendègeknek, a legnagyobb szàm a vajbol faragott hajon (Fabio kèszitette 3 napi kemèny munkàval) felszolgàlt lazacfilè volt, de volt Williams (korte alakù) burgonya zsàlyàs-fokhagymàs-sonkàs toltelèkkel kèszult husival paradicsomos szoszban, szèna leves kalapos cipoban szàritott viràgszirommal, pasta, lazitàskènt sorbet, ès egy krèmes-habos-csokis-kàvès rakott desszert nagy halom tejszinhabbal. 🙂
Az Apfelstrudel kèszitèsènek minden apro trukkjet megtanultam, remèlem, hogy hamarosan megoszthatom Veletek is a fotokkal egyutt! Januàr màsodik felèben picit nyugalmasabb hèt kovetkezik, tobb idom lesz a bloggal is foglalkozni!
Boldog Uj Esztendot Kivànok Mindenkinek! 🙂

12 Hozzászólás

  • BUÉK neked is, kedves Felhőlány! :-DDD

  • Örülök a jó helyednek, és a tapasztalatgyűjtésnek. Egyszer talán a sajátodban tüsténkedhetsz. Persze, csak ha akarod, meg a csillagok is úgy állnak…:))

  • Neked is boldog új évet!
    Nagyon jó lehet neked ott, gyönyörű a hely, a nyelv, az olaszok jókedélyűek, ráadásul van lehetőséged beletanulni az olasz konyha remekeinek az elkészítésébe is. Ez fantasztikus, jó munkát kívánok!

  • BÚÉK!Hűű, tényleg jó belepillantani abba ahogy most élsz!Nagyon szuper!!:))

  • Boldog Uj evet es varom a tobbi beszamolot 🙂

  • :)))

  • BUÉK 🙂

  • Szóval, Napfényes Itália!
    BUÉK bizony!

  • Nagyon szép hely!
    Remélem látunk róla még több képet!
    Szia!

  • annyira, de annyira várom már az új, olasz bejegyzéseidet! 🙂 remélem hamarosan jelentkezel (január második fele van mááááár) 🙂

  • Kedves Felhőlány!

    Ismeretlenül is "ismerősként" küldöm neked szeretettel azt, amit én is kaptam. Kérlek kattints az oldalamra:
    http://ladafia. blogspot .com

  • Kedves Felhőlány!

    Kérlek látogass el blogomra, az alábbi linken meglepetés vár Rád!!!!

    http://eat-aliano.blogspot.com/2011/01/dij-dij-dij-liebster-blog.html

    Niki (Eat'aliano)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top