Eloszor is elnèzèst kèrek a hiànyos èkezetekèrt, sajnos a sajàt gèpemet nem tudom hasznàlni.
Egy meseszèp dèl-tiroli, olasz kisvàrosban, St. Ulrich-ban toltom dolgos mindennapjaimat, az Albergo Brunello csalàdi panzioban. Bàtran mondhatom, hogy mint mindenes. Kezdve a vendègek reggeliztetèsèvel (7 szèp ès nagy szobànk van, szobànkènt 4 szemèly rèszère), majd a szobàk ès a 3 szintes hàz rendbetètelèvel, majd ezt is letudva johet a kedvenc elfoglaltsàg, a konyhàban lenni Fabio szakàcs (tulaj) mellett. Rengeteget tanulok tole. Azt hiszem, hogy màr ezèrt is megèrte! Persze a sok ùj ember, folyamatos porgès, vàltozàs is teszi, hogy nem unalmasak a napjaink. Egèszen konkrètan ketten visszuk a hàzat, igy tènyleg sok idot tolthetek a konyhàban is! :))
Tipikusan olasz èteleket àltalàban ebèdre eszunk, ami csak a csalàdnak (4-5 szemèlyre) kèszul. Pasta minden mennyisègben ès formàban, rengeteg salàta, de tengeri herkentyukben sincs hiàny…
A tegnapi Szilveszter este màs volt, kulonleges finomsàgokkal kèszultunk a vendègeknek, a legnagyobb szàm a vajbol faragott hajon (Fabio kèszitette 3 napi kemèny munkàval) felszolgàlt lazacfilè volt, de volt Williams (korte alakù) burgonya zsàlyàs-fokhagymàs-sonkàs toltelèkkel kèszult husival paradicsomos szoszban, szèna leves kalapos cipoban szàritott viràgszirommal, pasta, lazitàskènt sorbet, ès egy krèmes-habos-csokis-kàvès rakott desszert nagy halom tejszinhabbal. 🙂
Az Apfelstrudel kèszitèsènek minden apro trukkjet megtanultam, remèlem, hogy hamarosan megoszthatom Veletek is a fotokkal egyutt! Januàr màsodik felèben picit nyugalmasabb hèt kovetkezik, tobb idom lesz a bloggal is foglalkozni!
Boldog Uj Esztendot Kivànok Mindenkinek! 🙂
BUÉK neked is, kedves Felhőlány! :-DDD
by Mézigörl január 1, 2011 at 03 : 40Örülök a jó helyednek, és a tapasztalatgyűjtésnek. Egyszer talán a sajátodban tüsténkedhetsz. Persze, csak ha akarod, meg a csillagok is úgy állnak…:))
by bodzazsuzsa január 1, 2011 at 04 : 20Neked is boldog új évet!
by Selectfood január 1, 2011 at 04 : 21Nagyon jó lehet neked ott, gyönyörű a hely, a nyelv, az olaszok jókedélyűek, ráadásul van lehetőséged beletanulni az olasz konyha remekeinek az elkészítésébe is. Ez fantasztikus, jó munkát kívánok!
BÚÉK!Hűű, tényleg jó belepillantani abba ahogy most élsz!Nagyon szuper!!:))
by Ízlésszindróma január 1, 2011 at 04 : 50Boldog Uj evet es varom a tobbi beszamolot 🙂
by Delish január 1, 2011 at 05 : 37:)))
by Kata január 1, 2011 at 06 : 41BUÉK 🙂
by Bianka január 1, 2011 at 10 : 37Szóval, Napfényes Itália!
by Karesz január 1, 2011 at 08 : 34BUÉK bizony!
Nagyon szép hely!
by Notte január 1, 2011 at 10 : 39Remélem látunk róla még több képet!
Szia!
annyira, de annyira várom már az új, olasz bejegyzéseidet! 🙂 remélem hamarosan jelentkezel (január második fele van mááááár) 🙂
by Reni január 1, 2011 at 12 : 40Kedves Felhőlány!
Ismeretlenül is "ismerősként" küldöm neked szeretettel azt, amit én is kaptam. Kérlek kattints az oldalamra:
by ládafia január 1, 2011 at 01 : 44http://ladafia. blogspot .com
Kedves Felhőlány!
Kérlek látogass el blogomra, az alábbi linken meglepetés vár Rád!!!!
http://eat-aliano.blogspot.com/2011/01/dij-dij-dij-liebster-blog.html
Niki (Eat'aliano)
by Eat'aliano január 1, 2011 at 01 : 41